15 Ağustos 2010 Pazar

Değişen Bir Şey Yok. 2-1


2010-2011 sezonu dün gece oynanan maçlarla başladı.
Galatasaray, son yıllarda çok zorlandığı Sivas deplasmanından 2-1 mağlup ayrıldı. 7. dk. Mustafa Sarp'ın golüne 43. dakikada Bruno Zita ve 60. dakikada Cihan cevap verdi.

Yeni sezon bir çok yeniliğe sahip, yeni formalar, yeni oyuncular, yeni çimler, yeni malzemeler, yeni bir lig ismi vb. gibi.

Değişmeyen durumlar da var geçen yıldan bu yıla aynen devam eden. HAKEMLER.

Yeni sezonda, malesef ilk maçlardan başladı hakem hataları. Gözünün önünde olan bir pozisyonu farklı şekilde yorumlamak görememek değil ancak başka türlü yorumlamak olur. Futboldan anlamayan bir insana Galatasaray'ın yediği ikinci gol öncesindeki pozisyonu gösterin ve fikrini sorun. "Kırmızı formalı faul yapmış." der %99. Bazıları göremiyor ve milyonlarca insanın umutlarını kırarak başlıyorlar yeni sezona.

Geçen seneki hakem hataları aynen devam edecek görünen o. Derbilerden önce hakemlerin kafaları delinecek, her türlü baskı uygulanacak gene malum kişiler istediklerini alacak. Sonuç belli olduktan sonra müsabakaların oynanmasının ne anlamı kaldı ki?

Takım hakkında da bir iki cümle sarfedelim. Rijkaard'ın hocalığına, bilgisine falan sözümüz yok ama bazı anlam veremediğimiz durumları belirtelim.

Elinde iki tane forvet, birine genç, tecrübesiz demene rağmen UEFA maçlarında oynatmışsın, sakatlıktan kurtulan yıldız forvetin antremanda şov yapmış sakatlığını atlattığını göstermiş sende kadroya almışsın. Peki neden ikisi de kulübede oturur? Elinde 2 tane forvet varken oyuna forvetsiz başlamanın anlamı nedir? Hazılık maçlarında bile 11'e almadığın Emre'yle maça başlamanın anlamı nedir? Yan toplarda hala aynı golleri yemeye devam eden Aykut'a bu müsamaha nedir? Böyle gol yiyeceksek Ufuk geçsin kaleye o yesin golleri. En azından tecrübe kazanır.) Basketbol oynasalar pivot olacak adamlar o hava toplarını nasıl alamaz? Her rakipten aynı tarz gol nasıl yenir hocam? Takımı en geç toplayan hoca olduktan sonra "Rakip fizik olarak bizden daha iyiydi." demenin anlamı nedir?

Takımın eksikleri sağır sultan tarafından duyulurken hala eli göbeğinde dolaşan yönetimin sezon sonunda nasıl bir açıklama yapacağını çok merak ediyorum. Aslantepe'ye süper yıldızlarla gireceğiz diyen yönetimin hiç bir icraat yapamaması garip. (Süper yıldızlar derken Jennifer Lopez, Shakira, Rihanna gibi yıldızları kastediyorlardır belki.) Ligler başladı takımı toplayacak yıldız isim biraz zor gelir artık. Aldıklarında kontenjanı doldurur. Devre arasında bir iki isim daha alıp dönüşümlü tribüne yollamaca mı oynacağız acaba?

Geçen yıl "Biz gelmeden önce ligi 5., biz geldikten sonra 3. bitirdik bu bir başarıdır." diyenler bu oyunla 5. bile bitirirlerse şampiyon olmuş kadar sevinecekler. Gidişat onu gösteriyor.

1 yorum:

sportifkeyif dedi ki...

bazen bazı durumlarda yenilmek iyi oluyor. aylardır bu takıma transfer sart. hele orta sahaya kesin sart diye bas bas bagırıyoruz. gerci su saatten sonra gelecek adamın ne faydası olur o da ayrı bir konu. son 10 yıldır ilk defa sezonun ilk macında rakibine yenilen bir gs'ye sahit oldum.