22 Ağustos 2010 Pazar

Kupa Canavarları Kaldığı Yerden Devam Ediyor. 4-0 / 3-1




Avrupa'da süper kupa haftasıydı bu hafta. İspanya Süper Kupa finalinde Barcelona-Sevilla, İtalya Kupası finalinde İnter-Roma karşı karşıya geldi.

Barcelona, 3-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Sevilla'yı Nou Camp'ta ağırladı. İlk maçı gören herkes Barcelona'nın kupayı kazanmak için varını yoğunu ortaya koyacağını, Sevilla'nın ise kontrollü bir oyunla avantajını korumaya çalışıp kontra atak hücumlarıyla sahada mücadele edeceğini düşünüyordu.

Evdeki hesap haliyle Nou Camp'a uymadı. Pedro'nun ortasında Abdoulay Konko'nun ters vuruşu Barça'yı öne geçirdi arkasından da morali bozulan Sevilla karşısında yeni saç stiliyle sezona başlayan Messi'nin 3 golüyle kupaya uzandı. Dünkü maçta eminim Barcelona karşıtı herkes Sevilla için pek iyi cümleler kullanmamıştır.

Bakalım böyle oturmuş bir takıma karşı yeni kurulan Mou Camp Fatihi Mourinho'nun Real'i neler yapacak. İspanya Ligine az kaldı, sorularımızın cevabını öğrenmek için.


************************************************************

İtalya'da ise İnter ve Roma karşılaştı süper kupa finalinde.

Riise'nin golüyle 1-0 geriye düşen İnter, Pandev ile beraberliği, Eto'o'nun iki golüyle de galibiyeti kazandı.

Benites, İnter kariyerine kupayla başladı. Liverpool'a da ilk sezonunda kupa getirmişti. Hem de unutulmaz bir final sonucunda İstanbul'da Milan'ı yenmişti ama ondan sonra bir türlü lig dahil kupa sevinci yaşayamadı.

İnter'e de aynı şekilde bir başlangıç yaptırdı sayılır henüz şampiyonlar ligi performansını göremedik ama bir şekilde kupa kazandı işte. Bakalım arkası gelecek mi? Eğer Liverpool'daki performansını (40 küsur maç aynı 11'i çıkarmamak, yılın en iyisi seçilmiş oyuncuları kadro dışı bırakmak vb.) göstermezse kariyerindeki en fazla kupayı İnter'de kazanmaması için bir sebep yok. Juventus hala toparlanamadı. Milan, nasıl gençleşiriz diye uğraşıyor. Bir tek Roma var takım olarak karşısında. Yani bulunmaz fırsat kendisi için. Yeterki işleyen çarka çomak sokmasın.

Hiç yorum yok: