5 Ağustos 2010 Perşembe

Değişen Tek Şey Skor 1-5



Ali Sami Yen'deki Avrupa Ligi eleme turu ilk maçında alınan 2-2 lik felaketin arkasından başka bir sürpriz yaşanmadı ve beklenen galibiyet 5-1 gibi farklı oldu.

Başlıktan da anlaşıldığı gibi ilk maçtan farklı olarak ilk 11'de Kewell ve Cana vardı skor da 1-5 oldu.

İnanılmaz kötü bir futbol izledik. 2-0 olana kadar takım biraz daha toparlanmış görünüyordu ama 2-0'dan sonra gördük ki batı cephesinde değişen bir şey yok. Rakip sanki Sultanahmet Meydanı'nda turistik geziye çıkmış gibi gayet rahat ve inanılmaz pas trafiğiyle orta sahayı geçip kaleye gelebiliyordu. Transfer gelirse ne değişir bilmiyorum ama benim umudum kayboluyor bu futbolu gördükten sonra yeni sezona dair. Ne yaparlar ne ederler bilmiyorum ama bir an önce bu soruna bir çözüm bulunmazsa daha da dişlenen ligimizde ilk 5'e girer miyiz bilemiyorum.

Maçta dikkat çeken isimler bana göre Aykut, Serdar ve Kewell'dı.

Aykut gene beklenmeyen bir gol yedi ama ondan sonra inanılmaz kurtarışlar yaptı. Hele maç 2-1'ken arka arkaya iki kurtarışı var ki maçın döndüğü andır desek yalan olmaz. Hep söylüyoruz kalede ve kalecide istikrar çok önemlidir. Kalecilerimizde iş yok diyoruz ama Aykut takıma geleli 6 sezon olmuş, bu 6 sezonda oynadığı maç sayısı 34'ü bulmuyor. Yani adam 6 sezonda 1 sezonluk maç oynamamış. Kötü kaleci de değil, son şampiyonluğumuzda en büyük paya sahip olan isimlerden biri. Volkan Demirel'i hatırlayalım. Kaleye geçtiği ilk yıllarda o kadar kötüydü ki hocası Daum "Kalede onu görünce aklım başımdan gidiyor." diyordu. Hatta taraftarlar özel tezahüratlar falan yapmıştı "toplara uçsan, saçların mı bozulur Volkan?" diye ama ısrar ede ede adam kaleci oldu gitti.

Serdar Özkan yavaş yavaş kendine geliyor gibi. Herkesin yeteneğine hayran olduğu ama bir türlü istikrarlı şekilde kendini göstermedi Serdar. Arda "Benden daha yetenekli, çalım atmayı ondan öğrendim." diye açıkça söyledi. Böyle bir oyuncu yıllardır kayıp. Hep son vuruşlarındaki eksikliğinden ve yanlış tercihlerinden bahsediyoruz. Pas vereceği yerde şut, şut atacağı yerde pas vermesi değişmedi gitti. Bu maçta eski günlerde dönüşünün işaretini aldık burda kalmaması üzerine koyarak gelmesi dileğimiz.

Kewell, aslında bu isim üzerinde konuşulmaya bile gerek bırakmıyor. Oynamadığı yer kale kaldı bir tek. Forvet olarak başladığı maçta attığı iki golle üzerine düşeni yaptı hala kondisyon eksikliği var ama şimdiden, Galatasaray'ın şu anki durumunda ümit verici tek gelişme olarak sayabiliriz.

Bir iki cümlede Mehmet Batdal'a ayıralım. Çocuk çok şanssızdı geçen maç direkler, kaleci, bir türlü golü bulamadı. Bu maça sonradan girdi gene bir iki pozisyon kaçırdı ama sonunda golünü attı. Sevinç hareketinden, bu gole ne kadar ihtiyacı olduğu gösterdi. Üzerinde durup bu çocuğu kazanmakta fayda var. Zira gün gelir oyun sistemimiz değişirse bu tip bir golcüye çok ihtiyacımız olacak.

1 yorum:

Jordan dedi ki...

Kewell'ın olması bile yeterdi.