11 Ağustos 2010 Çarşamba

Bir Fark Göremedik 2-0


Topumuz varsa bir de boş bir alan bulmuşsak hemen dişimize en uygun arkadaşımızı bulur onunla top oynarız. Top bizimdir, alanı biz bulmuşuzdur ters bir durum olduğunda bu etmenleri öne süreceğimizi hissettirir, haliyle de maçı kazanırız. Bugünkü maçta öyle oldu.

Tarihimizde en çok karşılaştığımız Romanya ile tekrar karşılaştık. Penaltı olmayan bir penaltıyla (Emre) ve şık bir golle (Arda) yendik. Oyunla ilgili pek fazla söyleyecek kelime yok. Hiddink henüz bir fark göstermedi geldiği günden bu yana. Eylül'de Kazakistan maçıyla elemelere başlayacağımızı ve 1 aylık bir süre kaldığını düşünürsek Sayın Hiddink daha ne bekliyor merak ediyorum.

Maç Ramazan-ı Şerif'in ilk gecesine rastladı. Bütün dünya üzerinde hazırlık maçları haftası olduğundan tarihle ilgili bir eleştiride bulunmak yersiz olur. Peki ya saat ve fiyatlara ne demeli?

İftarın 20.30 civarı yapıldığı bir şehirde 21.15'e maç koymuşsun en ucuz bilet fiyatı 10 lira. Açlıktan sağlıklı düşünemediler galiba desem bu karar alındığında Ramazan başlamamıştı daha. Kimse iftar yapacak ve maçlara gelmek isteyecek taraftarları düşünemedi mi? Koy maçı 22.00'ye, 22.30'a; yap en pahalı bileti 1o lira. İftarını yapan gelsin çoluğuyla çocuğuyla güzel bir Ramazan akşamı geçirsin, keyifle maç izlesin. Kimse niye düşünemez ki bunları?

Seyirci azlığından doğru dürüst destek bile olmadı ama arada kulağa gelen anlamsız vızıltılar maça uygun olmadı. Milli maçı izlemeye geldiysen, milli takıma tezahürat yaparsın. Yersiz sloganlarla rakibine çamur atmazsın. Milli maç izlemeye gelenleri şunu yapmayan şu olsun gibi kafana göre yönlendirmeye çalışmazsın tabii mantık çerçevesinde hareket etmeyi biliyorsan....

Hiç yorum yok: