26 Ağustos 2010 Perşembe

Kendi Düşen Ağlamazmış. 1-2



Uefa Avrupa Ligi Playoff kuralarından en şanssızı Trabzonspor, İngiltere'de 1-0 kaybettiğine sevindiği bir maçın rövanşında Liverpool'u yenmek istemediği için elendi. 1-2

Yenmek istemediği diyorum, çünkü olay aynen bu duruma geldi. Teofilo'yla erken gelen gol herkesin en başından istediği bir durumdu. Ama gol atıldıktan sonra Trabzonspor'lu oyuncular 1-0'la uzatmaya gitme niyetine başvurdular. Golü atmışsın, rakibini sahasına kapatmışsın ne diye çekilirsin ki kendi sahana? Yiyeceğin bir gol bile senin Avrupa hayallerini bitirecekken gol değil gollerin geleceği belliydi.

Kaçınılmaz son gerçekleşti haliyle. Sen tarihinin en kötü Liverpool'larından birini yakalamışsın, en iyi oyuncuları kadroda yok, 11'de maça çıkanlar 5 maçı aynı kişilerle oynamamış, takım daha yeni kuruluyor, hocası yeni, sistem yeni vb. Böyle bir Liverpool'u bir daha nerde bulacaksın.

Tribünde, Liverpool'a atfen bir pankart vardı: Liverpool'la özdeşleşen "You'll never walk alone.(Asla yalnız yürümeyeceksin.)" şarkısına zeki insanımız çok güzel bir cevap vermiş "You're alone here.(Burda Yalnızsın.)" diye. Hakikaten de öyleydi taraftarı hemen hemen hiç yoktu Liverpool'un. Ama işte tecrübesizlik mi denir basiretsizlik mi bilinmez, böyle bir Liverpool altın tepside sunulmuş bir galibiyetle döndü İngiltere'ye.

İşte bu galibiyetle efsane Liverpool takımı, Türk takımlarına karşı Türkiye'deki ilk galibiyetini aldı...

Hiç yorum yok: