22 Ağustos 2010 Pazar

Belediye "Büyük" Çalışıyor. 0-2


Spor Toto Süper Lig ikinci haftası sürprizle başladı.

Lige mağlubiyetle başlayan İstanbul BB., ilk haftayı galibiyetle kapan süper yıldız takviyeli Beşiktaş'ı resital izlemeye gelen taraftarları önünda 2-0'la geçti.

İstanbul BB.'nin böyle bir huyu var zaten. Geçen yıllarda orta sıralarda oyanayan takımlara karşı rahat galibiyetler beklenirken akıl almaz yenilgiler alan, büyük takımlara karşı oynadığında ise beklentilerin aksine bir şekilde rakibine çelme takan İstanbul BB. geleneği bu yıl da devam ettirecek gibi görünüyor.

Aslında İstanbul'un bu galibiyetinde Schuster'inde etkisi büyük. İstanbul BB.'yi Helsinki ayarında bir takım olarak görmüş olacak ki, 5 hücum oyuncusuyla oyuna başladı. Takımın bütün yükü Ernst'in üzerine kalınca bu sonuç bir şekilde gelecekti zaten.

İnönü'de yıldız resitali izlemeye gelen taraftarlar bu sonuç karşısında hayal kırıklığına uğradı. Önceden böyle bir sonuç karşısında "Yeter Yıldırım Demirören Yeter." diye feryad edenler, Demirören'in bu sezon elinden geleni yaptığının farkında ki oyunculara yöneltti tepkisini. Queresma'yı alkışlarken Nihat ıslıklandı. Bu tür tepkiler bazen takımı yola getirdiği gibi, bazen de takım içinde bölünmelere yol açabilir. 1-2 aylık Beşiktaş mazisi olan Queresma'yı göklere çıkarıp yıllardır Beşiktaş için canının dişine çıkan 30 küsurluk İbrahim Üzülmezi boş geçmek şimdilik göze batmasa da, aynı durumarın tekrarında takım içinde huzursuzlukların oluşmasına neden olabilir.

Hiç yorum yok: