22 Ağustos 2010 Pazar

Ölme Eşeğim Ölme, Yaz Gelsin... 0-2


Spor Toto Süper Ligi 2. hafta maçında Galatasaray, son şampiyon Bursaspor'u konuk etti. Konuk ekip 18 yıl aradan sonra Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de yenilgiye uğrattı. Goller Ergiç'ten geldi.

Galatasaray, 1989-1990 sezonundan beri ilkkez ilk iki haftayı puansız kapattı. Bu durum Galatasaray hakkında olumlu cümleler kuramayacağımızı zaten anlatıyor. Galatasaray maçlarıyla ilgili geçtiğimiz yazıların aynısını yazsam, sadece tarihleri ve isimleri değiştirsem inanın hiç abes durmaz.

Bu gece tek fark vardı, Ufuk. Aykut, her maç Dejavu filmine nazireler yapınca sonunda Rijkaard'da dayanamadı. İlk golde defansıyla anlaşamaması sonucu bir gol yerken, ikinci golde Neil'e çarpan top yanılttı. Söylediğimiz sözlerin arkasındayız, böyle basit golleri Aykut yiyeceğine Ufuk yesin en azından tecrübe kazanır.

Biri daha önce pislediği kaptan yemek yemeye devam eder. (A.Sezgin'in İstanbulspor başındayken Galatasaray'ı yenmeleri için dağıttığı teşvik primini duymayan, bilmeyen kalmadı.) Milyonlarca insanın seni istemediği bir yerde halâ niye durursun ki? Adam olan, kendisini "istenmeyen" hissettiğinde istifasını basıp gitti. Milyonların sana gitmen için yapmadığı kalmadı e daha n'apsınlar mübarek?

Seni, geçmişini bilerek oralarda tutana ne demeli? Sen işini layığıyla yapan insanı "Fazla ön plana çıktın." diyerek kov, (Kankası A.Yıldırım'ın S.Saran ve H.B.Kutlualp'e yaptığı gibi) sonra gel takımına çomak soktuğu herkesçe mâlum adaşını koru-kolla.

Adnan'lar, Galatasaray'ın köküne kibrit suyu dökmeye devam ediyor. "Uefa kriterleri bir yürürlüğe girsin herkes batarken biz çıkacağız, yeni stadımıza bir geçelim müthiş bir takım olacağız, yeni stada süper yıldızlarla gireceğiz." falan filan. Bugünler ne olacak peki sayın Adnan'lar? Hoca'nın eşeğine ikramı gibi "Yaz gelsin, güzel günler göreceğiz." diye ağızlara bal çalmaya devam ediyorlar.

Bir numaralı Adnan; iki numaralı Adnan senin kariyerinin sonu olacak bu gidişle. Aç gözünü aç...

Hiç yorum yok: