17 Ağustos 2010 Salı

Yerli Kartal Yabancı Kanatlarla Uçtu 2-0




Uefa Avrupa Ligi Playoff turu ilk maçında İnönü'de Beşiktaş'ın konuğu HJK Helsinki'ydi. Kuralar çekildiği andan itibaren beklenen sonuç Beşiktaş'ın her iki maçta da galip gelerek Avrupa Ligi'ne kalacağı şeklindeyse de akıllara Metalist türü bir sürpriz de gelmedi değil.

Beşiktaş işi şansa bırakmadı, yeni transferleri Hilbert ve Queresma'nın golleriyle 2-0 lık net bir sonuç aldı. Sergilenen oyuna bakıp bir şekilde yorum yapmak yanlış olur zira rakip Beşiktaş ayarında değildi.

Geçmiş yıllarda "Yeter Demirören Yeter" diyerek hem kendileri stada gelmeyen hem de başkanlarını gelmemesine yol açan taraftarlar bu yılki transferler karşısında içtikleri barış çubuğuna uygun davranarak, tribünleri doldurdular. Skor olarakta rahatlayınca beklenen tribün şovu yine eksik kalmadı. Görünen o ki, İnönü deplasmanın zorluğu cümle içinde kalmayacak.

Gol yemeden deplasmana giden Beşiktaş'ın bu saatten sonra turu vermesi çok büyük sürpriz olur. Dileğimiz o ki, playofftaki bütün takımlarımız gruplara kalsın ve biraz da diğer ülkelerin takımları düşünsün "gene mi Türk'ler?" diye.

Hiç yorum yok: