7 Ağustos 2010 Cumartesi

Biraz Erken Olmadı Mı Usain?



Yanlış görmüyorsunuz, yukarıdaki fotoğrafta herhangi bir fotoğraf hilesi, ters açı gibi durumlarda yok. Öndeki Tyson Gay arkadan gelen Usain Bolt. Hani şu 100 ve 200 metre rekorlarını dalga geçerek kıran, en yüksek sürate ulaştığında adımlarının boyu nerdeyse 3 metre olan insan olup olmadığına bir türlü karar veremediğimiz şahsiyet. 25'inden gün almış rüzgarın çocuğu, 30'una merdiven dayamış, rüzgarın eski çocuğuna geçildi.

Diamond League'in Stockholm ayağında ki 100 metre finalinde Tyson Gay, Usain Bolt'u geçti bütün dünyanın şaşkın bakışları arasında. 9,84'lük dereceyle Gay önde bitirirken 9.97 ile Bolt ikinci oldu.

Yarış aslında beklendiği gibi başladı Bolt gene sempatik tavırları, ilginç şovlarıyla bildiğimiz Bolt gibi başladı. Hatta kendisi dahil herkesin eleştirdiği o kötü çıkışlarını da görmedik bu kez ama eksik olan neydi onu kimse bulamadı işte. Motivasyon eksikliği desem pek motivasyon eksikliğine benzemiyor. Yarışın yavaş çekimlerine dikkat ederseniz Bolt'un hali hiç iç açıcı değil. Önceden son 20 m.yi güle oynaya, teb'asını selamlayan sultan gibi geçerken bu kez son çizgiye kadar zorladı canını dişine takarak ama bir işe yaramadı. Gay bile "Önümde Bolt'u göremeyince çok şaşırdım." dedi yarıştan sonra.

Şahsi fikrim Usain'in fazla yükseldiği yönünde. Koltuklara alınan karpuzların sayısı 2'den 20'lere çıktı. Kanunî'ye dendiği gibi birinin çıkıp: "Gururlanma padişahım, senden büyük Allah var." demesi gerekiyordu o da Tyson Gay oldu. Gay, daha önceki Usain'le olan yarışlara sakatlık gerekçesiyle katılmamıştı. Demek ki, hedefi belirlemiş ona odaklanmış.

Usain'in kendine gelmesi için iyi oldu bir bakıma. Diğer şampiyonalara nazaran daha az popüler bir organizasyonda geçildi. İşi daha şimdiden ciddiye alması gerektiğini anlamıştır artık.

Bize mahsus bir sözle bitirelim: "Ey Usain, titre ve kendine gel!"

1 yorum:

sportifkeyif dedi ki...

olur boyle seyler spor'da.:D