12 Ekim 2010 Salı

Kimliğinizi Kaybettim, Hükümsüzdür!



Euro 2012 elemeleri A Grubu 4. maçında Azerbaycan ile karşılaştı milli takımımız ve tarihi bir başarıya (!) atarak ilk kez yenildik 1-0'lık skor ile.

Göreve gelirken, milli takımımızı ait olduğu yerlere çıkaracağını, dünya sıralamasında şuanki yerimizin bize yakışmadığını söyleyen sayın Hiddink, şimdi ne tür bahanelerle işin içinden çıkacağını düşünüyor.

Almanya maçından sonra, "Dünya 3.sü bir takıma yenildik, hazmedemeyecek bir durum yok." diye saçma sapan bir cümle kullanan Hiddink, Azerbaycan maçından sonra "Kariyerimde ilk kez üst üste 2. maç kaybettim." gibi bir açıklama yaptı. Biz maçla ilgili "Bu milli takım, nasıl bu kadar kötü olabiliyor?" sorularına cevap beklerken, Hiddink'ten başka türlü bir açıklama geldi.

Euro 96 elemerinden itibaren bir milli takım çıkmıştı ortaya. Sahaya yüreğini koyan, canını dişine takan, olmadık anlarda olmadık işler yapan bir takım. Fatih Terim öncülüğünde, (gene F.Terim'le Akdeniz Oyunları Şampiyonu olmuştu o takım.) bir ekol oluşturuldu ve o ekol sayesinde Dünya ve Avrupa 3.lüklerini sağlayan bir takım ortaya çıkmıştı.

O jenerasyonun miadını doldurduğu düşünülerek, yeni bir ekol oluşturması amacıyla görev başına büyük umutlarla getirilen Hiddink, tarihimize yeni başarılar (!)eklemeye devam ediyor.

Gruplar belli olduğunda, Almanya 1. olur biz de en iyi ikinci oluruz diye düşünüyorduk Hiddink'i hesaba katmadan. Hesaba katarak söyleyelim, biz en iyi ikinciyi bırakalım, 2. olursak bile Sayın Hiddink'e "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" verelim.

Takımın durumuna bir bakın. Kendi takımında bile oynamayan ilk 11 oyuncuları, liglerinde fırtınalar estiren ama milli takımda yanlış yerde kullanılmaktan körelmiş oyuncular, çalıştığı her milli takıma uygun sistem geliştirmekle ünlü bir teknik adamın yol yarılanmışken halâ bir sistem bulamaması vb. bir sürü yanlış var bu düzende.

Hiddink bir açıklama yapmıştı maçtan bir iki gün önce. "Türk Milli Takımı'nı Euro
2012'ye götürdükten sonra, dünya şampiyonasında da götürüp kariyerime son vermeyi düşünüyorum. Türk Milli Takımı'ndaki görevimden sonra çalışmayı düşünmüyorum." diye bir açıklama yapmıştı.

Bir kaç saat önce sonuçlanan Azerbaycan maçından sonra Emre Belözoğlu'ndan da bir açıklama geldi benzer içerikte: " Artık çok yoruldum, Euro 2012'den sonra milli takımı bırakmayı düşünüyorum. Bu düşüncem yaklaşık iki yıldır kafamda var."

Bu açıklamayı yapan kişi milli takımın kaptanı. 2 yıldır takımı bırakmayı düşünen bir kaptanla bir kaç yıl sonra görevi bırakmayı düşünen bir teknik direktöre sahibiz. Geçmiş yıllarda ununu elemiş, eleğini asmış futbolcular kariyerini noktalamak için "Kıyak Emeklilik" planları gereğince ülkemizi tercih ederlerdi. Anlaşılan bu uygulama halâ devam ediyor...

Hiç yorum yok: