9 Ekim 2010 Cumartesi

Horoz Yumurta Yapar Mı?


Euro 2012 elemeleri A Grubu 3. maçında Almanya'ya deplasman gibi görünen ama kendi evimizde gibi taraftar sayısına sahip olduğumuz bir maçta, hiç bir varlık gösteremeden 3-0 yenildik.

İlk 11'ler ekrana yansıdığında "Ben yanlış görüyorum heralde." dedim. Galatasaray'da oynamadığı her maç mumla aranan, sağ bekin demirbaşı Sabri, sol bekte; Bayern orta sahasının dinamosu, milli takımda sağ açık oynayan Hamit, sol açıktaydı. Sağda ise, G.Gönül'ün önünde Fenerbahçe'de bile doğru dürüst oynamayan Özer Hurmacı vardı.

Hiddink, geçmiş maçlarımızı izlememiş milli takımımızın. Çıkardığı kadro bunu kanıtlıyor. Geçen Avrupa Şampiyonası elemelerindeki deplasmanda oynadığımız Norveç maçında Terim, Sabri'yi oyuna sol bek başlatmış, ilk yarı 2-0 geriye düşmüştük. Fatih Terim ikinci yarı yanlışından döndü ve maç 2-2 bitti.

Sağ ayağını iyi kullanan bu iki oyuncu solda bir halt yiyemedi malesef. Sağ kanatta ise G.Gönül tek başına bir şeyler yapmaya çalıştı. Tek başına diyorum çünkü önünde oynayan Özer, maç boyuncu bir kez bile olumlu bir iş yapamadı, hiç ortaya çıkmadı.

Almanya'da şuanda en iyi ofansif oyuncu olarak görülen Nuri, defansif oynadı, haliyle hiç bir varlık gösteremedi. Zaten doğru dürüst hücum kadrosu olmayan takım, tek forvetle de sahaya çıkınca amatör küme takımlarını aratmayan bir milli takım ortaya çıktı. Amatör küme diyoruz ama çoğu amatör küme takımı, dünkü milli takımı darmadığın ederdi.

Volkan'a ayrı bir paragraf açalım. Adam, hakketen Daum'un dediği kadar var. Kalede onu görüyorsan, korkacaksın. Zaten geri pas özürlü bir kaleci, habire geri pas verip durdular, Volkan'da en sonunda özelliğini gösterdi bir golü de o hediye etti. Bu tür gollerle meşhur zaten. Dünkü takımda tek iş yapan adam olarak Servet göründü.

Kaçan gollere bakarak, şanslı bir gündü diyebiliriz milli takım. O eski 8-0 lık "şerefli mağlubiyet"lerden birini daha alacaktık ama Almanların beceriksizliği üzerlerindeydi. Hiddink başını öne alıp iyice bir düşünmeli. Yoksa bu takım şampiyonaya falan gidemez. Açıkça görüldü ki, Arda yoksa ne Galatasaray var ne milli takım. Sağ ayaklı oyunculardan solda yeni bir Arda yapmaya çalışırsan böyle daha çook yenilgi alırsın sayın Guus.

Söylemeden geçmek istemedim. Mesut, pek ortada görünmedi attığı golün dışında. Acaba Mesut, Alman milli takımını seçerken, bir gün Berlin'de, Almanya'da, kendi evinde bir rakiple maç yaparken yuhalanacağını, ıslıklanacağını tahmin etmiş midir?

Hiç yorum yok: