3 Ekim 2010 Pazar

Bu Takıma Sahip Çıkın!



Galatasaray, dünyanın önde gelen kulüpleriyle beraber "Superlague Formula" serisinde yarışan ilk ve tek Türk takımı.

Ancak işler bu ilk paragraftaki kadar güzel değil. İlk sezonu 7. sırada bitiren Galatasaray, sonraki sezonlarda bir yap-boz içine girdi. Sürekli değişen elemanlar, pilotlar vs. Öyle bir hale geldi ki, bu hafta yarışan pilot, gelecek haftayı göreceğinden emin olamaz hale geldi.

Geçen hafta, sezonu felaket geçiren ve takımdan gönderilen T.Gommendy'nin yerine Andy Soucek getirilmiş ve takım bu sezonki en iyi derecesini yapmıştı 5. olarak bitirmişti. Bizde bu durumu
yazımızda dile getirmiştik.

Ancak yeni sürücüyle gelen bu başarı birilerinin planlarını alt-üst etmiş olacak ki, ilk yarışında başarılı olan Andy Soucek gönderilip, yerine kariyerinde doğru dürüst bir başarı olmayan Giacomo Ricci getirildi.

Ricci, ilk yarışta 13. olurken ikinci yarışa başlayamadı bile. Takımdan gönderilince Flamengo ile anlaşan A.Soucek ilk yarışta 17. ikinci yarışta 3. olarak takımını süper finale taşıyıp puan ve para kazanmasını sağladı.

Haberin başlığındaki fotoğraf ise, geçen yılın son yarışını en başarılı pilotumuz Ho-Pin Tung ile podyumun en tepesindeyken. (Bu yarıştan sonra Ho-Pin Tung, Renault F1 takımıyla anlaştı.) Bu takıma hep oralar yakışıyor ama birilerinin parmağıyla çaylaklar takımı dibe sürüklemeye devam ediyor.

Futbol dahil neredeyse tüm branşlarda (T.Sandayle Basket, geçen yılın bayan voleybol takımı hariç)avrupada nal topladığımız şu günlerde dünyanın çeşitli ülkerini dolaşarak Galatasaray'ı tanıtan ve temsil eden tek branş o kaldı.

Her zaman klasik bir yakarış var, bilirsiniz: "Yönetim uyuma, takıma sahip çık."

Hiç yorum yok: