27 Ekim 2010 Çarşamba

Iverson, İnönü'ye Çıkacak (Mı Acaba?)



Allen Ezail Iverson, ya da bilinen adıyla Allen Iverson. Philadelphia 76'ın unutulmaz guardı.

Çalkantılı NBA kariyeri rekorlarla dolu bir oyuncu. 4 Kez sayı kralı olmuş, 914 maçta yakaladığı 26.7 sayı ortalamasıyla, NBA tarihinin maç başına en skorer altıncı oyuncusu durumunda.

Denver'a gidene kadar NBA'deki kalburüstü oyuncular arasındaydı. Denver'a gidiş çarkın tersine dönmesine bir başlangıç oldu. Eskisine kıyasla sönük geçen Denver kariyerinin arkasından, Detroit P., Memphis G. ve tekrar yuvaya Philadelphia'ya dönüş yapan Iverson, kızının hastalığınında etkisiyle basketboldan uzak kalmaya karar verdi.

İşte bu karamsarlık anında bizden bir takım, Beşiktaş JK. devreye girdi ve Iverson'a bir yılı opsiyonlu, iki yıllık sözleşmeye prensipte "evet" dedi. Küçük pürüzler giderilirse Iverson, siyah-beyazlılardan yılda bir buçuk milyon doları garanti olmak üzere iki milyon dolar kazanacak. Bizzat Y.Demirören'in ilgilendiği transfer gerçekleşirse Pazartesi günü Türkiye'de bir yıldız daha olacak ama bu kez basketboldan.

Beşiktaş JK, işi biraz daha ileriye götürdü aslında basına pek yansıtmadan. Duyumlara göre Iverson'un yanında bir bonus daha gelecek. Tabii bu Iverson kadar kariyerli biri değil ama gene tanınmış bir isim olacağı yönünde fısıltılar. İş sponsora kaldı. Ağa babalar ellerini ceplerine atarlarsa, Iverson+Bonus olacak transfer.

Beşiktaş JK, amatör branşlara diğer büyük takımlar kadar yatırım yapmıyor. Hentbol dışında üst üste şampiyonluk kazandıkları amatör branş sayısı yok denecek kadar az. Basketbol'a da arada bir yatırım yapıyor işte akıllarına geldikçe galiba. En son zirveye oynayan El Amin'li bir kadro kurmuşlar ve önce yarı final sonra da final oynamışlardı.

Öyle ahım şahım bir oyuncu kadrosuna sahip olmadan bile, basketbol şubesine yatırım yapıldığını, emek verildiğini gören Beşiktaş taraftarı da Akatlar'ı boş bırakmamış her maça gereken ilgiyi göstermişti.

Queresma ve Guti'nin imza törenlerinde tribün şov yapan Beşiktaş taraftarı, yönetimine Iverson'un imza töreni için Akatlar'dan vazgeçmeleri yönünde baskıyı arttırdı. "Iverson, gelince oraya sığmayız. İmza törenini İnönü Stadı'na alın." diye gelen sesler giderek artıyor. Bence de sığmazlar orası kesin.

Beşiktaş'lı olsun olmasın eminim diğer takımların taraftarlarından da da bu şöleni izlemek için gidecek olanlar vardır. Sıkış tepiş, konserve gibi bir durumda olmak yerine geniş geniş bir imza töreni izlemek daha güzel olmaz mı?

Adam da kariyerinin son dönemlerinde bir tribün şov görür, moral olur. Sayesinde ligimizin reklamı yapıldı, sezon içindeki başarısıyla da bu reklam artar.

Beşiktaş Basketbol Şubesi'nde Iverson'un gelişi ve gidişiyle neler olur onu da ilerleyen zamanlarda konuşuruz.

Umarım bu transfer gerçekleşir de bir kaç sezon NBA'in en iyi oyuncularından birini çıplak gözle izlemiş oluruz. Beşiktaş'ı, Y.Demirören'i sevin ya da sevmeyin ama adamlar -eğer getirirlerse- iyi iş yaptılar. Bir reklam firmasının ve Galatasaray'ın kullandığı sloganla bitirelim. [Tabii, biraz değiştirdik. :) ]

"Daha iyisi gelene kadar, şimdilik en iyisi bu."

Hiç yorum yok: