3 Mayıs 2010 Pazartesi

Gel Bizi Yen.

Hafta sonunda çok ilginç bir maç oynandı İtalya'da Lazio ve İnter arasında.
Bir önceki hafta ezeli derbide Roma, Lazio'yu yenmiş, maçtan sonra kaptan Totti Lazio tribünlerine dönüp "Lazio kümeye" anlamında el hareketleri yapmıştı. Maçın sonucu olmasa da Totti başta olmak üzere Roma'lı futbolcuların bu aşağılayacı hareketleri çok dokunmuş Lazio taraftarlarına doğal olarak.
Roma geçen hafta kaybedince liderliği, Lazio'lular İnter'in şampiyon olması için büyük bir mücadeleye giriştiler. Dünkü Lazio-İnter maçı başlayana kadar bir hafta boyunca Lazio'lu taraftarlar, antremanlarda, sokakta, aklınıza gelen her yerde takımlarının İnter'e yenilmesi için inanılmaz bir baskı kurdular.
Bu o kadar ayyuka çıktı ki Lazio teknik ekibinden "Biz galibiyet için elimizden geleni yapacağız." yönünden bir açıklama geldi.
Lazio-İnter maçı başlar başlamaz İnter lehine inanılmaz bir tezahürat başladı Lazio tribünlerinden. İnter kalesine şu çeken kendi oyuncularını ıslıklarla protesto ettiler. İnter, belki de tarihindeki en rahat ve en fazla destek gördüğü deplasman maçını oynadı. İnter'in 2-0 galibiyetini ilan eden bitiş düdüğü çalar çalmaz müthiş bir alkış yükseldi tribünlerden. Kendi takımlarını yenen İnter'i ayakta alkışladılar. Tam anlamıyla "Düşmanımın düşmanı, dostumdur." durumuna döndü her şey.
Henüz lig bitmedi ama Totti ve Roma, o hareketlerle bir çok şey kaybetti şampiyonluk daha dahil. Gidişat onu gösteriyor...

Hiç yorum yok: