6 Mayıs 2010 Perşembe

Neron'un Hakkı Neron'a...


İtalya Kupası'nın son sahibinin resmiyle başladık ama asıl konu ev sahibi takım Roma olacak maalesef.


Roma-İnter arasındaki İtalya Kupası finali, Roma'nın stadı olan "Olimpiyat Stadı"nda oynandı. Bir kupa finalini tarafsız sahada oynatmak yerine finaldeki takımlardan birinin sahasında oynatmak gibi bir karar verdi İtalya Futbol Federasyonu ve olaylara çanak tuttu. (Dengesiz kararlar bizim federasyona mahsus değilmiş demek ki.) Karınca sürüsü gibi Roma taraftarının arasında bir avuç İnter taraftarıyla final maçı başladı.


Daha ilk dakikalardan Roma'lı oyuncuların "oynatmamaya" geldiği belliydi. 5. dk. Sneijder'i sakatladılar, hakem bir kart çıkarsa maçın 11'e 11 bitmeyeceği aşikârdı. Tek pasla gol pozisyonuna giren Milito'nun 4 Roma defansına rağmen attığı gol görülmeye değerdi.


Ayrı bir paragrafta Totti'ye açmak lazım. Gerçi bu adam hiç kendinden bahsedilecek tipte biri değil ama yazmadan geçmek olmayaca. 2 hafta önce Lazio taraftarlarına yaptığı el hareketiyle ortalığı ayağa kaldıran bu adam, ikinci yarı oyuna girdiği dünkü maçta Balotelli'ye öyle bir tekme çıkardı ki arkadan, gören namus davasında düşmanını linç eden biri görünümündeydi. Surat ifadesi bile anlatıyordu her şeyi. Bu adamın ve benzerlerinin cezası en az 6 ay olmalı ve yüklü bir tazminat ödemeliler ki, böyle karaktersizce davranışlara girmesinler. Benzer bir durumdan R.Madrid'li Pepe 9 maç ceza almıştı. Maç sonunda Muntari'ye yapılan hareketlerde aynı şekilde ama kartsız kurtuldular. Adamı yere indirdikten sonra başına atılan tekmeleri önemseyen birileri çıkacak mı göreceğiz. Bakalım İtalya F. Federasyonu çanak tuttuğu olaylara ne cezalar verecek.


Roma'lılar hep böyle çirkef istedikleri sonuçlar çıkmayınca. Roma-Galatasaray arasında oynanan şampiyonlar ligi maçında çıkardıkları olaylar da halâ akıllarda. İşin garibi her türlü rezilliği yapmalarına adam gibi bir yaptırıma maruz kalmıyorlar.


İş rahmetli Neron'a kalıyor. Adam biliyormuş olacakları ki, önlemini bir şekilde almış. Toprağın bol olsun yüce insan (!)....


Hiç yorum yok: