24 Mayıs 2010 Pazartesi

Minardi'ye Döndük.


Galatasaray, futbol coşkusu ile motor sporları tutkusunu biraraya getiren "Superleague Formula" serisinde yarışıyor organizasyon başladığından beri. Avrupa'nın sayılı kulülerinin arasında -her zamanki gibi- Galatasaray var tek Türk takımı olarak.
Buraya kadar her şey güzel ama yolunda gitmeyen işler var. Galatasaray Superlagueformula takımı bu yıl, 2005 kadar formula 1 de yer alan ve gridin arkalarına demir atmış Minardi takımına benzedi. 2010 sezonunda 3 yarış, 2'şer etaptan 6 yarış yapıldı ama damalı bayrağı 4 kez bile göremedik.
Takım geçen yıl da çok kötü başlamış, ilk 3 yarışta 3 farklı pilotla yarışmış en sonunda Ho Ping Tung'da karar kılmıştık. Tung alışma devresini atlattıktan sonra kalitesini gösterdi ve sezonun son yarışında kürsünün en üstünde yer aldı. Renault F1 takımı yeteneğini gördü Tung'un, önce sezon öncesi Formula 1 testlerine katılmasını sağladı sonra da takımın test pilotluğunu teslim etti. İş yapan tek sürücümüz elden gitti böylece.
Bu yıla Tristian Gommedy ile başladık. Gommendy, Superleagueformula başladığından beri Porto ile yarışıyordu ve en iyi derece olarak 2 birincilik, 1 ikincilik almıştı. Mazisi en iyi pilottu bu güne kadar yarıştığımız. Maalesef Gommendy -amiyâne tabirle- fos çıktı. İlk 10'da yarış bitirse çok iyi iş yaptı diyecek duruma geldik zira yarış bitirememe gibi bir özelliği baş gösterdi.
Geçen sezon takımının gidişatından memnun olmayıp 3 yarışta 3 sürücü kullanana yönetim ekibi acaba şimdi neler düşünüyor daha doğrusu neden bir şeyler düşünmüyor. Avrupaya adım attığı her branşta ses getiren Galatasaray ismini kimsenin küçük düşürmeye hakkı yok.
Bu parçalı, kürsünün en üstünde olmaya çok alışkın, orda olmalı....


Hiç yorum yok: