30 Mayıs 2010 Pazar

Bize Kimseden Zarar Gelmez, Biz Zararı Ancak Kendi Kendimize Veriririz.

Formula 1 Türkiye GP'si muhteşem bir yarışa sahne oldu.
Son yılların aksine kazasız başlayan yarış Weber, Hamilton, Vettel sıralamasıyla giderken, pit stoplar sonrasında Weber, Vettel, Hamilton, Button şekline dönüştü. Yalnız bu gidişattan Vettel sıkılmış olacak ki, arayı giderek kapattı ve Weber'e atak yaptı. İki pilotta köprüdeki keçi misali birbirine yol vermeyince Vettel'in arka tekerleği Webber'in ön tekerleğine temas etti ve kaçınılmaz son gerçekleşti. Vettel yarış dışı kalırken Weber liderlikten 3.lüğe düştü. Vettel, Avustralya'da da benzer bir hata sonucu çok kritik puan kayıpları yaşamıştı. Çifte zafer bekleyen Red Bull ekibi Weber'in 3.lüğüyle idare etti.
Red Bul'lar aradan çekilince zirve mücadelesi Mclaren'lere kaldı. Hamilton ve Button'da Weber ve Vettel gibi çekişme içine girdiler ve bir virajda temas yaşadılar. Bu temas sonrası Mclaren ekibinin aklına Red Bull'ların akıbeti gelmiş olacak ki Button'un kulağını çektiler ve Button hız düşürüp, Hamilton'un kazanmasını sağladı.
Red Bull, "pilotlarımız birbirleriyle yarışabilir, öncelikli pilotumuz yok" gibisinden cümleler kurmak yerine bir öncelik belirleyip hem pilotlar hem takımlar şampiyonluğunu riske atmaktan vaz geçmeliler. Mclaren'de "pilotlarımız eşit" der ama herkes 12 yaşından beri babalık yaptıkları Hamilton'un 1 numara olduğunu bilir o yüzden Alonso haricinde hiç bir takım arkadaşı Hamilton'u geçmeye çalışmadı. (Haliyle Mclaren kariyeri üvey evlatlıktan öteye gidemedi.) Red Bull'da "pilotlarımız eşit" deyip takım içinde bir lider belirlemeli.
Ferrariler 7 ve 8. oldu. Massa Kubica'yı, Alonso Petrov'u geçene kadar canları çıktı. Ferrari, Renault'u geçemez hale geldi. Sezon başında Red Bull ve Ferrari en güçlü takımlar olarak öne çıkarken McLaren ve Renault, Ferrari'yi geçtiler. Bir an önce Ferrari'de kapsamlı güncellemeler şart.
Yarış bitince dikkat çeken bir nokta da, herkesin "çok sıcak" dediği Hamilton'un buz gibi galibiyet sevinciydi. Eurovision'da birinci olduğunu idrak edemeyen almanlar gibi anlamadı da mı sevinmedi yoksa bir zamanlar ki siyasetçilerimiz gibi "ben kendim almadığım galibiyete sevinmem" mi dedi bilemiyoruz artık.
Puan durumu:
Weber : 93
Button : 88
Hamilton : 84
Alonso : 79
Mclaren : 172
Red Bull : 170
Ferrari : 146

Hiç yorum yok: