6 Mayıs 2010 Perşembe

Dspor'dan Tarafsız Yayıncılık(!)



TBBL ve TBBL Türkiye Kupası, yayın hakları Doğan TV'ye ait ve bu maçlar Dspor isimli kanaldan yayınlanıyor şifresiz olarak.

TBBL Galatasaray-Fenerbahçe final serisi bugün başladı. Benim değineceğim konu takımların mücadelesi değil, bu mücadelenin saha dışına aktarımıyla ilgili.

Yayın haklarını alan kuruluş, kurallar gereği her takıma eşit mesafededir ve ona göre yayın yapar. Doğan Tv ve Dspor bu kuralı açıkça ihlâl ediyor. Sezon boyunca yayınlaması gereken maçları yayınlamadığı gibi bazı maçlarda da açıkça taraf olduğunu belli ediyor. Örneklendirirsek, Caferağa'daki maçlarda yayını FBTV üzerinden veriyor; FBTV'nin, Dspor üzerinden vermesi gerekirken. Sahadaki kargaşalar, küfürler ekrana yansıtılmıyor. Molalarda kameralar sürekli ev sahibi takımın benchinde.

Spiker ve yorumcu ise tabiri câizse Allah'a emanet. Sanki düşman ülkenin takımıyla maç oynanıyor. Sürekli "fenerbahçe şöyle oynamalı, bunu yapmadan takım olmaz, onların önüne geçmeli, pota altını bir an önce kapatmalılar, işte bu varyasyonları daha fazla kullanmalı ki sayı yapsın." vb. Galatasaray'ın oyun sistemiyle ilgili herhangi bir yorum yapılırken, "onlar" diye tabir ediliyor, seyircilerin taşkınlıkları tezahürat gibi gösteriliyor. Fenerbahçe oyuncuları şut kullanırken kullandıkları ses tonu "Allah'ım n'olur girsin." diye yalvarırcasına adeta.

Henüz ilk maçtan böyle başladıysa, Galatasaray'ın işi zor demektir. Dünya'dan tecrit edilmiş bir barakada ve bir takım gürûh önünde, aynı tarafa mensup yayın organlarıyla ve taraflı yönetim sergileyen federasyonun ayak oyunlarıyla aynı anda başa çıkmak zorunda. 4 bir taraftan kapana kısılmış durumdalar sözün özü.

Çıkmadık candan umut kesilmez derler, haydi hayırlısı....

1 yorum:

Jordan dedi ki...

bu sene basketbolda isler rayından cıktı zaten.