17 Mayıs 2010 Pazartesi

Şampiyonlar Haftası


Bu hafta şampiyonlar belli oldu Avrupa'nın kalburüstü liglerdinde.
İtalya'da İnter son yıllardaki en stresli şampiyonluğunu yaşadı. Roma az kalsın İnter hegamonyasına son veriyordu ama gerek kupa, gerekse lig maçlarında yaptıkları aykırılıklar diğer tüm takımların ve taraftarlarının sempatilerinin İnter tarafına çevrilmesine sebep oldu. İnter, İtalya ligini domine etmeye devam ediyor.
İspanya'da ise Barcelona iki yıl üstüste şampiyon olduysa da bu yıl ecel terleri döktü. Real Madrid, Barnebau'da kaybettiği 3 puanın değerini daha iyi anlamıştır sanırım. Pelegrini için zor günler başladı. Mourinho'nunda açıkça Real'i çalıştırmak istediğini söyledi. Dünya kupasından sonra açıklayacak kararını.



İngiltere'de Chelsea, Manchester United'in üstünlüğüne son verirken Mourinho gittikten sonraki ilk şampiyonluğunu kazandı. Hemde son haftalardaki bol gollü galibiyetler sayesinde gol rekoru kırarak.



Ülkemizde ise Bursaspor, 5. şampiyon olarak tarihe geçti. Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri büyük iş başardı. Adeta, son 2 yıl Sivasspor'un yapamadığını görüp "Bu iş, böyle yapılır." dedi.



Buraya kadar bahsettiğim şampiyonluk mücadelelerinde ortak bir yön var. İngiltere, İspanya, İtalya ve Türkiye'deki şampiyonluk mücadelerinde 1. ve 2. sıradaki takım arasında 1 puan vardı. Bizim ligimiz hariç, önde olanlar ipi göğüsledi.



Önümüzdeki yıllarda da böyle mücadeleler görürüz umarım.

Hiç yorum yok: