14 Mart 2010 Pazar

Red Bull Kanatlandırır...

Formula 1 2010 sezonu Bahreyn'de Ferrari pilotlarının zaferiyle sonuçlandı. Yarışa 3. sıradan başlayan F.Alonso, ilk virajda takım arkadaşı F.Massa'yı geçerek 2.liğe yerleşti. Pit stoplardan sonra da sıralamada bir değişiklik olmadan yarış devam ederken, Alonso'yu bir anda lider Vettel'in arkasında gördük. Alonso daha önce de bir kaç kez 1. saniye kadar yaklaşmış ama tekerleri ve tempoyu korumak adına geçme girişiminde bulunmamıştı. Gene aynı şey olacak derken Vettel'in feryadını duyduk: "Güç kaybediyorum, ilgilenin." diye, gelen cevap "adımız Hıdır, elimizden gelen budur" niteliğindeydi, "egzoz arızası elden gelen bir şey yok". Vettel, bir anda Alonso ve Massa'nın arkasına düştü.

O âna kadar kanatlanmış gibi uçan Red Bull Enfes Liz, (Vettel'in aracına verdiği isim) bir anda irtifa kaybetmeye başladı ve Hamilton'a da geçilerek 1. bitirme ihtimali olan bir yarışı 4.sırada bitirdi.

Alonso, Ferrari kariyerine muhteşem bir başlangıç yaptı. Vettel, sağlam bir araçla kalsa eminim yarışın son turlarında çok güzel bir çekişme izleyecektik bu iki isim arasında. Alonso'nun yarış sonunda sevinci görülmeye değerdi. Zaten resim her şeyi anlatıyor.

Massa ise o kötü kazadan sonra çok iyi bir başlangıç yaptı. İlk virajda Alonso'ya geçilmesinin dışında bir - yoktu onun adına. Bu ikili bize çok güzel yarışlar izletecekler şimdiden belli oldu.

Dünya şampiyonlarına gelirsek, Button ve Schumacher adına sönük bir yarıştı. İki isimde takım arkadaşlarının arkasında kaldı.

Yeni takımlardan ise beklentileri tersine çıkaran tek isim efsanevî Lotus oldu. Diğer araçlar ise bir kaç yarış daha olacağı gibi yarış dışı kaldılar her hangi bir kazaya karışmadan.

İkinci yarış 26-27-28 Mart tarihlerinde Avustralya'da.

İlk yarışın ardından oluşan pilotlar ve takımlar puan durumu:

1. F. Alonso 25

2. F. Massa 18

3. L. Hamilton 15

4. S. Vettel 12

5. N. Rosberg 10

6. M. Schumacher 8

7. J. Button 6

8. M. Webber 4

9. V. Liuzzi 2

10. R. Barichello 1


Ferrari: 43
McLaren: 21
Mercedes: 18
Red Bull: 16
Force İndia: 2
Williams: 1

Hiç yorum yok: