1 Mart 2010 Pazartesi

Bu Takımı Özlemişiz be!


Sahiden de özlemişiz bu Galatasaray'ı.Sezon başında ilk 9 haftada adeta ağzımıza bir parmak bal çaldılar sonra kayboldular.Hatırlayın bir ilk haftaları.Cimbom fırtına gibi esiyordu.İçeride dışarıda farketmiyor, gelene geçene 4-5 atıyordu.Ne olduysa Fener maçından sonra oldu.O maçın moral bozukluğu, Keita'nın cezası, Baros'un sakatlığı derken en az 2 farkla galip gelen takım 1-0'larla 3 puan almaya başladı.Ardından puan kayıpları gelmeye başladı.Ne uzatmayayım.Bu maçta Fener'in puan kaybı dopingiyle takım (aman nazar değmesin) tıpkı ilk haftalardaki gibi oynadı.Tabi bunda gerçek bir golcüyle oynamanın katkısı büyük oldu.Bu maçta başka bir şeye de dikkat ettim.İlk yarıda Fener'in puan kaybettiği haftalarda bizde Manisa ve İstanbul Belediye ile berabere kalmıştık.O maçlarda takımda hırstan çok stres vardı.Ama bu maçta öyle değildi.Maçın başlamasıyla takım pres yapmaya başladı.Kısacası takım inanmıştı bu maça.Oyunculara bakacak olursak:

Leo Franco gol olabilecek bir golü yedi.Yani yenilecekleri yiyor, tutulacakları tutuyor.Hiçbir ekstrası yok.Ben Franco'yu 1 sene daha izlemeye tahammül edemem.Umarım sezon sonu yollar ayrılır.

Sabri'yi özlemişim vallahi.2. yarıda gelişine vurduğu topu auta atınca hah dedim işte Sabri gerçekten geri döndü!Şaka bir yana Sabri gelince Keita daha iyi oynadı bu maçta.

Servet-Neill ikilisi iyiydi bu maçta.Özellikle Neill defansı toparlıyor.Gelen topa dan-dun diye vurmuyor.Pas yapıyor.Takıma cuk oturdu diyebiliriz.Servet ise ilk golün hazırlayıcısıydı bir bakıma.

Caner'de Atletico Madrid maçının etkilerini görmediğime çok sevindim.Sezon başında oynadığı sol bekte bekleneni verememişti.Dünkü maçta ise Hakan Balta kadar olmasada geçmişte oynadığı maçlara nazaran iyi bir performans gösterdi.


Ayhan-M.Topal ikiliside iyiydi orta sahada.Zaman zaman Ayhan saç baş yoldurdu ancak Ayhan'ın bu tip hareketlerine alışık olduğum için fazla tepki vermedim.Topal ise yine hem atağa çıkmaya çalıştı hem de defansa yardıma geldi.

Keita coştu bu maçta.Tıpkı Sabri gibi özlediğim bir başka oyuncuda Keita'ydı.Sezon başındaki oyununu bir türlü sergiliyemiyordu.Ama dün tıpkı sezonun ilk maçlarındaki gibi oynadı.Attığı ilk gol müthişti.Hep böyle oynamaya devam Karabela!Taklalarını izlemek çok büyük keyif veriyor.

Giovani geldi geleli çok eleştirildi.Bir kısım eleştirilerde haklıydı bana göre ama Gio tüm eleştirileri dün akşam çöpe attı.Öylesine çalıştı ki tek eksiği goldü.Olsun onuda Fener'e atar.Daha çok maç var.

Arda görevini en iyi şekilde yaptı yine dün akşam.Fazla söylenecek birşey yok büyük kaptan hakkında.Zaten oyundan çıkarken bu büyük taraftar hakkını verdi Arda'nın.

Jo'da sahanın bir başka iyilerindendi.Koştu.Orta sahaya geldi top aldı verdi.Penaltı yaptırdı.Rakibin kırmızı kart görmesini sağladı.İlerki haftarlarda çok faydalı olacağını düşünüyorum Jo'nun.



Belki de dün akşamın özeti bu kare.Daha ligin bitimine 11 hafta gibi uzun bir süre olsada taraftar inanmış bu işe.Ne yalan söyleyeyim bende havaya girdim.

1 yorum:

Jordan dedi ki...

inanmayı sizden ögrendik. =)