5 Mart 2010 Cuma

Oldu Mu Şimdi Rafael?


Rafael Nadal... Bir çoğumuzun sessiz sedasız adım attığı 23 yaşına o geldiğinde, tenis dünyasına çoktan adını yazdırmıştı. İnanılmaz vuruşlar yapması, sayı denilen toplara çıkarması, 2 gün ara ile 5 setlik maçlar çıkarması ya da toprak kort tarihinin en iyi oyuncu olmasıyla.
Tarihin onu bu yönlerinin dışında Federer'le olan bağlarıyla da yazdığı bir gerçek. Kortta iki düşman gibi olanca hırslarıyla didişen bu ikili, maç biter bitmez can ciğer kuzu sarmasına dönüyorlar. Saha içinde nasıl rakiplerse saha dışında bir o kadar yakın arkadaşlar. Biri turnuvadan elenirse, "o kazansın" diyerek diğerini işaretliyor hep. Geçen yıl Avustralya açıkta Federer'i göz yaşlarına boğan Nadal, konuşmasını bırakıp Federer'i teselli ederken; Federer'de bir iki cümleden sonra "konuşmak kesinlikle senin hakkın" diyerek onu kürsüye çağırıyordu.


Bir yıl sonra işler değişti beklenmedik şekilde. Geçen yıl Federer'e bu üzüntüyü yaşatan Nadal, bu yıl aynı zaman diliminde beklenmedik şekilde yerlerdeydi.





Oyuna tempsuna dayanamayarak önce dizleri, sonra da karın kasları tekledi. Öyle ki, tenis hayatı boyunca görmediğimiz kadar son bir senede gördük acıdan kıvranırken Nadal'ı. Maria Sharapova gibi kortlardan uzun süreli ayrılığa dayanamamış olacak ki; bir iki turnuva atlayıp geri döndü. Maalesef değişen bir şey yok yine...

Nadal, şimdi bambaşka bir şekilde ortaya çıktı. Latin ateşi Shakira'nın klibinde boy gösterdi kimsenin beklemediği bir şekilde. Kimsenin beklemediği bir şekilde diyorum zira klipte hayli cesur sahneler var. Hadi Shakira işini yapıyor diye Antonito ses çıkarmadı diyelim, Nadal'ın amcası ve kız arkadaşı nasıl ikna oldular onu çok merak ediyorum.

Özel hayat kısmı bir yana, ortaya latin ateşi ve İspanyol boğası karışımı mükemmel bir klip çıkmış. Sakatlığının ve getirisinin etkilerinden kurtulmaya çalışan Nadal için bundan daha güzel bir moral kaynağı düşünemiyorum.

Başlıkta sormuşuz ya; Oldu Mu Şimdi Rafael? diye. Bizce olmuş, siz ne dersiniz?





İşte size Gypsy: İzyip hayıflanın....

Hiç yorum yok: