7 Ocak 2011 Cuma

Efes'i Bitirdiler....





Mecliste kabul edilen yeni yasa Türk Basketbol'unun devlerinden Efes Pilsen'i tarih sahnesine gönderiyor.

Kabul edilen yeni, alkol ve tütün yasası gereğince Efes Pilsen 1 yıllık uyum süreci içinde adını ve logosunu değiştirmek zorunda.

8 ay önce hazırlıkları başlayan yeni yönetmelik, başta Efes Pilsen olmak üzere alkollü içki markalarından ismini alan spor kulüplerinin kapısına kilit vurulacağı kaygısı yaratmıştı. Ancak bugün resmi gazetede yayınlanan, tam adıyla, "tütün ve alkollü içkilerin satış ve sunumuna ilişkin esas ve usüller hakkındaki yönetmelik" 1 yıllık uyum süresini ön görüyor.

Yönetmeliğin 24. maddesine göre, alkollü içkilerin satışında, sporu çağırıştıracak ifadelere yer verilemeyecek. Ayrıca spor kulüpleri isim ve tanıtımlarında alkollü içki markalarını çağırıştıracak isim, logo ve amblem kullanamayacak.

Bu çerçevede 1976'da kurulduktan sonra 13 lig şampiyonluğu ve Avrupa'da 1 kupa kazanan Efes Pilsen Spor Kulübü 1 yıl içinde ismini değiştirmek zorunda...

Efes Pilsen'in, yeni isminde kesinlikle "pilsen" ifadesi yer alamayacak. "Efes" ise önüne ya da arkasına başka bir isim getirilerek kullanılabilecek.

3 yorum:

Schumy dedi ki...

Efes Basket iyi olur.

Keşke imkan olsa da Galatasaray Efes olsak. Cafe Crown'dan kat kat iyidir !

hagininsolayagi dedi ki...

Ondan sonra "İran'a adım adım" deyince manyak olup çıkıyoruz, tabi.

sportifkeyif dedi ki...

@Schumy hic olmazsa icerizde mi diyorsun. =)