14 Ocak 2011 Cuma

Bu Ayıp Senin TRT!





Ali Sami Yen'e veda töreninin yayın hakları TRT'deydi. TRT ne yaptı peki? Türkiye genelinde yayın yapan onca şifresiz kanalı varken gitti TRT HD kanalında yayınladı?
Bu kanalı kim izleyebiliyor? Sadece Dsmart ve Digitürk üyeleri. Tabii her Dsmart'ı ve Digitürk'ü olan izleyemiyor HD paketinizin olması gerekiyor HD kanalları izlemek için. 10 milyon Digitürk ve Dsmart kullanıcısı varsa bunlardan 1 milyonu ancak HD paketine sahip. Onlardan da kaç kişi izledi bunu orası muamma. Ama izlemek isteyen milyonlarca Galatasaray'lı bu maçı TRT HD'de yayınlama kararı alanlara bol bol dua (!) ettiği kesin.

TRT yönetiminin kulaklarını çınlatacak bir gelişme daha var.

Ocak ayının sonunda başlayacak olan Universiade 2011 oyunlarının yayın hakkı TRT'de ve gene TRT HD kanalında yayınlanacakmış müsabakalar son anda bir değişiklik olmazken.

TRT'nin uydudan yayın yapan ve her kesim tarafından izlenebilen kanalları şunlar:
TRT 1
TRT 3 (TRT Spor)
TRT 4
TRT 5
TRT 6
TRT HABER
TRT TÜRK
TRT Gap
TRT Avaz
TRT Çocuk
TRT Belgesel
TRT Müzik
TRT Arapça

Özel HD paketle izlenebilen tek kanal ise:
TRT HD

Bunca geniş içerikli kanalı dururken, hatta bir spor kanalı kurmuşken ne diye böyle bir karar alırlar anlaşılır iş değil. Bir sürü aynı içerikli kanal var. TRT Haber, TRT Türk haber kanalı üzerine yayın yapıyorlar. TRT Gap, TRT AVAZ, TRT Belgesel, TRT 5 ise genelde yöresel haberler ve belgesel niteliğinde programlar yayınlanıyor.

TRT 3 (TRT Spor) ise akşama kadar Meclis TV'yle ortak yayında. Ayır haber kanallarından birini Meclis TV'ye. Elinde o kadar kaynak var geçmiş spor müsabakalarına ait. Altyapını hazırlayana kadar da yayınla onları TRT 3'te nostalji kuşağı adıyla ama ne hikmetse bu kadar basit bir çözüm bile hiç bir yetkilinin aklına gelmiyor.

Şimdi ne olacak? Eğer bir sporcumuz madalya şansı olan bir karşılaşmaya çıkacaksa hemen TRT 1'e ortak yayınla bağlancaklar, sonrası gene aynı terane...
Diğer sporcuların mücadelesini göremeyeceğiz, ülkemizin ilk kez ev sahipliği yaptığı böyle bir organizasyonda.

Ne diyelim TRT? Sen bizi böyle organizasyonlardan mahrum ediyorsun ya, hepimizin cebinden kesip senin kasana koydukları vergiler var ya?
Ha işte onlar fitil fitil burnundan gelsin e mi? [Rahmetli babaannemden kalan bir hatıraydı bu cümle :)]

Hiç yorum yok: