3 Ocak 2011 Pazartesi

Fenerbahçe'nin Dünyaca Ünlü Yıldızının Dopingi Kesinleşti.


Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın son iki resmi maçında forma giymeyen dünya yıldızı Diana Taurasi'nin, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde İstanbul Üniversitesi'ne karşı yaptığı maçın ardından yapılan doping testi pozitif çıkmıştı.

Ardından iki maçta forma giymeyen oyuncunun sakat olduğu açıklanmış, fakat "gizli kalmasını" istemesine rağmen doping testinin pozitif olduğu medyaya yansıdı. Bu olaya Fenerbahçe Kulübü de tepki göstermiş ve ABD'li basketbolcunun B numunesinin açılması talebinde bulunulduğu açıklanmıştı.

Dünya yıldızı oyuncunun idrarında ortaya çıkan yasaklı maddenin, bugün açılan ikinci numunede de yer aldığı belirtildi.

Hacettepe Tıp Fakültesi'nde açılan numuneden de pozitif sonuç çıkması nedeniyle oyuncunun ağır bir ceza alması bekleniyor. Oyuncu sözleşmelerinde bu konuya titiz şekilde yaklaşan Fenerbahçe Kulübünün ise sonuçlara itiraz edip etmeyeceği veya oyuncuyla yollarını ayırıp ayırmayacağı merak ediliyor.

Dün yaptığı açıklamada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Taurasi'nin doping yapmadığını ve yorum yapmadan B numunesi sonucunu beklediklerini belirtmişti. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ise kulüp olarak doping konusunda toleranslarının bulunmadığını, tüm sporculardan dopingle ilgili taahhütnameler aldıklarını ve sözleşmelerinde bunun bulunduğunu kaydetmişti.

Dünyanın en iyi bayan basketbolcularından biri olarak gösterilen Taurasi, Fenerbahçe formasıyla harikalar yaratıyordu. Yıldız basketbolcu Euroleague’de 24.6 sayı, 5.4 ribaunt, 4.7 asist ortalamaları tuttururken, Türkiye Ligi’nde de 14.5 sayı, 5.1 ribaunt ve 4.1 asist ortalamalarıyla oynuyordu.

Taurasi WBNA'de uzun yıllar forma giymiş, defalarca şampiyonluk yaşamış, ligin sayı kraliçesi olmuş, en değerli oyuncusu seçilmişti. Dünyanın en iyi kadın baksetbolcuları arasında gösterilen ABD'li oyuncu, ülke milli takımında da başarıyla forma giymiş, ilk Avrupa macerası yaşadığı Dinamo Moskova'da Avrupa şampiyonlukları da yaşamıştı.

Taurasi'nin en az iki yıl ceza alması bekleniyor. Geçen yıllarda rakiplerinde çıkan dopinglerle alay eden Fenerbahçe taraftarları -hiç ihtiyacı olmayan- bir oyuncunun, bir dünya yıldızının dopingli çıkmasına ne tepki verecek acaba?

Türkiye'nin tek "tarafsız" spor kanalı olmakla övünen NTVspor'da böyle bir dünya yıldızının yaşamış olduğu skandal, her saat başı haber bülteni yayınlamalarına karşın sadece bir kez bir kaç dakika ekrana gelirken, Aziz Yıldırım'ın konuk olduğu program ve o programda söyledikleri her haber bülteninde dakikalarca gösterildi.

Bu durumda gösteriyor ki, nontvspor.com gibi bir site açanlar yerden göğe kadar haklı.

Hiç yorum yok: