5 Ocak 2011 Çarşamba

Orada Neler Oluyor?





Fenerbahçe Bayan Basketbol Şubesi'ndeki doping skandalını duymuşsunuzdur. Duymadıysanız da kimse şaşırmaz. Zira Ermal Kuqo, Kerem Gönlüm gibi sıradan oyuncular, ülke çapında ünlü isimler de doping çıktığında ortalık ayağa kalkmış, bu iki isimde doping maddesine rastlanması skandal olarak nitelenmişti.

Öyle ki, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Efes'in şampiyonluğuyla sonuçlanan o seriden sonra küplere binmiş hatta bütün Efes takımının incelenmesi gerektiğini söylemişti. Israrla maçın tekrarını da istediler.

Gelgelelim, kendi oyuncularında hem de öyle böyle bir oyuncu değil bayan basketbolu denilince dünyada ilk akla gelen isim olan Diana Taurasi'de rastlanılan doping maddesi sonucunda ne kulüpten ne de yönetimden bir açıklama geldi. Asıl skandal olan bu olay karşısında hâlâ sessiz kalmaya devam ediyorlar. Belki de daha önce rakiplerinde olan aynı durum karşısında haddinden fazla yaygara yaptıklarının farkındalar ve o yüzden ses çıkmıyorlar daha doğrusu ses çıkaracak hakkı kendilerinde görmüyorlar.

Bir başka durum daha var. Beşiktaş'la oynanan derbi maçtan sonra Penny Taylor doping testine çağrılmış ama Taylor, numunelerin Ankara'da açılmasını gerekçe göstererek teste girmeyi reddetmiş. Bunun üzerine yönetim araya girerek kendisine numunesinin "Köln"de açılacağı garantisini verdikten sonra teste girmeye ikna olmuş.

Birilerinin Taylor'a hangi ülkede oynadığını hatırlatması gerek. Bu ülkede oynuyorsan bu ülkenin kurallarına tâbi olacaksın. Eğer yöneticilerin söylediği Köln garantisi doğruysa Fenerbahçe Yönetimi'nin Basketbol Federesyonu üzerinde ne kadar etkin olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Bu arada yönetim Taurasi'nin alternatifini hemen aldı. 2010 Dünya Şampiyonası'nda ABD'nin Taurasi'den sonra en skorer 2. ismi olan Angel McCoughtry artık Fenerbahçe forması giyecek. Angel, Eurolig'de Fenerbahçe'ye karşı oynamış ve bir maçta 39 sayı atmıştı.

Hiç yorum yok: