12 Ocak 2011 Çarşamba

Doktor'dan Duygusal Veda: "Bye Bye Baby"



Moto Gp 2010 sezonu geçen ay İspanya, Valencia'da yapılan yarışla sona ermiş,. podyum, daha önce şampiyonluğunu ilan etmiş olan J.Lorenzo, C.Stoner ve V.Rossi şeklinde oluşmuştu.

Sezonun son yarışı olması itibariyle bir çok veda yaşandı takımlarda. En dikkat çekici değişimler: B.Spies, Yamaha pilot takımdan fabrika takımına, C.Stoner Ducati'den Honda fabrika takımına ve efsane isim "Doktor" V.Rossi Yamaha'dan Ducati'ye şeklinde oluştu.

Yer İspanya, şampiyonda İspanyol Lorenzo olunca tribün ve taraftar şovunun onlardan olması bekleniyordu gerçi oldu da ama Rossi'nin şovu her zamanki gibi diğerlerini gölgede bıraktı.

Yamaha takımına tarihinin en parlak günlerini yaşatan, 46 no'lu formasıyla tam 46 birincilik kazandıran Rossi duygusal anlar yaşayarak takımına ve motorsikletine veda etti. Yarış bitince Yamaha takımının ve taraftarlarının Rossi'ye ithafen "Bye Bye Baby" yazılı tişörtler giymesi çok güzeldi.

Ama tribünde canlı canlı izleyenlerin ve ekran başında gören milyonların duygulandığı öyle bir an var ki, o ânı anlatmaya kelimeler yetersiz kalır âdeta.

Rossi, yarış bitip selamlama turunu atarken motorunu kenara çekti, önünde diz çöküp sarılmaya, öpmeye başladı. İnsanın tüylerini diken diken eden, içini burkan bir görüntüydü.

Bu iki efsanenin vedası ekranlara işte böyle yansıdı.


Hiç yorum yok: