12 Ocak 2011 Çarşamba

Sen Kimin Federasyonusun?



Olanlardan haberiniz var mı bilmiyorum.

Basketbol Federasyonu aldığı kararla, "Sporcular bundan sonra doping örneklerini Köln, Monaco ya da Hacettepe'deki doping merkezlerinden istediği her hangi birine gönderebileceğini" açıkladı.

Bu karara yol açan olaysa şu: Taurasi'nin dopingli çıkmasıyla şoka giren Fenerbahçe'li bayan basketbolculardan Harokova ve Taylor Beşiktaş maçı sonrası doping kontrolüne girmeyi reddettiler. İkna çabaları sonuç vermeyince kendilerine "Numunelerin -ülkemizde değil de- Köln'deki doping merkezinde açılacağı" garantisi verilince bu iki isim doping testine girdi ve kendilerine garantisi verile o söz basketbol federasyonu tarafından gecikmeden yerine getirildi.

Avrupa ve Dünya Şampiyonası gibi büyük organizasyonlarda bile bütün dünya takımlarının örneklerini kontrol eden ve kimsenin bir kusur bulmadığı, WADA tarafından sürekli denetlenen ve bu alanda milyon dolarlık yatırımlar yapan ülkemizin kuruluşu Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin yok sayılması, bu kurumda çalışan kişilerin toplum gözünde "şüpheyle bakılan insanlar" sınıfına
sokulmasını engellemek yerine destek oldu basketbol federasyonu.

Bu federasyonun ilk vukuatı da değil. Aynı kategorideki maçlara "takıma özel" muameleler yapmak onların bir geleneği haline geldi. FB Ülker-Efes Pilsen derbisine bütün kapılardan, sıradan bir aramayla girilirken Olin Edirne-Galatasaray CC. maçına 7000 küsur kişi tek kapıdan ve didik didik aranarak hatta bayanların botların içlerine bile bakılarak sokulması farklı muamemelerin bir göstergesi.

Ayrıca bazı takımların avrupa maçı var diye lig maçlarının istedikleri güne kaydırılırken, rum kesimindeki çapulcuların saldırısından sağ çıkan Karşıyaka ekibine sadece 1 günlük bir erteleme yapmaları da federasyonun kime hizmet ettiğini açıkça ortaya koyuyor.

Baskebol federasyonu sen hangi ülkeye aitsin? Türkiye Cumhuriyeti'ne mi yoksa Fenerbahçe Cumhuriyeti'ne mi?




Hiç yorum yok: