18 Eylül 2010 Cumartesi

Tek Tük İdare Ediyoruz 0-1



Turkcell Süper Lig'de 5. haftada Bucaspor, Galatasaray'ı evinde ağırladı.

Ufuk, Serkan Kurtuluş, Servet, Neill, Insua, Ayhan, Mustafa Sarp, Misimovic (Dk.80 Lorik Cana), Pino, Kewell (Dk.63 Aydın), Baros 11'ini sahaya süren Rijkaard, Ayhan'ın Gaziantep günlerini hatırlatan bir golüyle maçı kazanmasını bildi. 0-1

Buraya kadar klasik kelimeler, gerçi burdan sonrası da klasik kelimelerden ibaret olacak. Zira Galatasaray'da değişen bir durum yok sezon başından beri.

Galatasaray gibi bir takım ortalama % 40 gibi topa sahip olma oranıyla mücadele ediyor. Kaptırılan topun arkasından "son durak nasılsa ya defans, ya kale" ifadesiyle bakılıyor. O günlerden eser yok. Topu ayağında tutan, arkadaşlarını yönlendiren, pas yapan, top kaybında anında pres yapan bir takım kalmadı gitti.

Takım, ilk haftadaki yenilginin arkasından galibiyetler alarak yola devam ediyor ama nereye kadar gider bu yol işte orası muamma. Bir gün okkalı bir darbe gelecek bakalım ama kimden.

Diğer bir konu da, İzmir Atatürk stadının zemini. Gerçi bu sezon zemini düzgün olan stad yok gibi. Bir futbol fakirini getirsek sahaların zeminini göstersek adam: "Yahu adamlar 2 günde 1 top oynuyorlar galiba, zeminleri maç yapa yapa ne hale getirmişler?" diyecek. Birkaç saha dışında hafta içinde birden fazla maç yapılan stad yok. Peki nasıl bozuluyor bu zeminler? Yunanistan'da olduğu gibi rakip takımın taraftarları sabotaj mı yapıyor yoksa desek, bizim taraftarlarımız ne kadar holigan ruhlu olsa da bu kadar aşırıya kaçmaz.
Geriye ne kaldı o zaman?

Hiç yorum yok: