14 Eylül 2010 Salı

Dünyanın 7. Harikası.

Ve Rafael Nadal hayallerinin ötesine kavuştu. Maç sonunda kupasını aldığında "Hayal ettiğimden de öte" açıklamasını yapan Rafael Nadal, Novak Djokovic'i 4 sette (6-4 / 5-7 / 6-4 / 6-2 ) geçerek kariyerinin ilk Amerika Açık zaferini elde etti.

Turnuvanın yarı finalinde Roger Federer'i yenen Djokovic'i yağmur aralarına rağmen 3 saat 43 dakikada geçip, 9. Grand Slam zaferine ulaşan İspanyol raket, tarihte "Career Slam" yapan 7. tenisçi oldu.

1984 John McEnroe şampiyonluğundan sonra Amerika Açık'ı kazanan ilk solak raket olan Nadal, aynı 1975'ten bu yana bu kupada mutlu sona ulaşan ilk İspanyol tenisçi konumuna geçti.

Nadal 21. kez üst üste Grand Slamler'de yenilmedi ve bu turnuvada sadece final açında olmak üzere 1 set kaybetti.

Rafael Nadal, Novak Djokovic'i yenerek çok istediği ve aylardır çabaladığı Amerika Açık'ta şampiyonluğa uzandı.

Böylece tüm Grand Slamler'de en az 1 şampiyonluk kazanan Nadal, tarihte bunu başaran 7. tenisçi oldu. Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, Andre Agassi ve Roger Federer, Rafael Nadal'dan önce bunları başarmış isimlerdi.

Nadal 24 yaşında bu başarıyı elde ederek, bu aşamaya gelen en genç 3. tenisçi oldu.

2005 Fransa Açık zaferiyle Grand Slam şampiyonluklarına 'merhaba' diyen Rafael Nadal, geride kalan 5 yıl boyunca her yıl 1 kupa kazanmış, fakat bu rakamı 2'den öteye götürememişti.

Bu yıl sırasıyla Roland Garros, Wimbledon'ı kazanan İspanyol tenisçi, Amerika Açık'ta da galip gelerek bir sezonda 3. Grand Slam zaferini elde etti.

Nadal ayrıca Rod Laver'dan sonra bu kupaları aynı yıl kazanan ilk tenisçi oldu.

Hiç yorum yok: