11 Eylül 2010 Cumartesi

Bu Da Sana Kapak Olsun Teodosić.


Perşembe günkü yazımızda (http://sportifkeyif.blogspot.com/2010/09/bu-adam-durdurun.html) Miloš Teodosić'in ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu vurgulamış, Ömer Onan ve Sinan Güler'e büyük iş düşeceğini yazmıştık.

Teodosić, bu maçta kendini bir şekilde ortaya koydu. Ne zaman beraberliği yakalasak ya da farkı 1-2 sayı bıraksak anında bir 3 sayı ile ya da asistle devreye girdi. Tek başına yaptığı asist bizim takımın toplam asisti kadar hemen hemen.

Yalnız bu maçta Teodosić'in çirkef halini de bir kez daha gördük. Dünya şampiyonası başlamadan önce Yunanistan ile oynadıkları maçta çıkan kavganın içinde o da vardı bu gün de kavga çıksın diye elinden geleni yaptı adeta. Yaptığı faullere bile itiraz edip, bir sonraki pozisyonda lehlerine karar çıkmasını sağladı.

Hakemler üzerindeki etkilerini söylemeye bile gerek yok gerçi dünya üzerinde hakemler üzerinde etkisi olmayan takım 3. dünya ülkeri ve biziz nerdeyse.

Ama her şeye rağmen, hakemlere, Sırp lobisine, Ersan'ın devreye girememesine, erken gelen 5. faullere, attığımız topları çembere ite ite sokmamıza rağmen biz bu maçı kazandık ya artık gerisi önemli değil.
Şimdi yarını bekleyip başta Teodosić olmak üzere Sırp takımına koyduğumuz kapağın güzelliğini seyredip, tadını çıkaralım.

Hiç yorum yok: