27 Eylül 2010 Pazartesi

Bu Formayı Giymeyin.





Şampiyonlar Liginde ikinci maçları bu hafta içi oynanıyor. Bunlardan biri de, ülkemizin temsilcisi Bursaspor ile İskoç ekibi Glasgow Rangers arasında.

Maçtan önce ortam hafiften gerilmeye başladı. Sebep, G.Rangers tarafından Bursaspor'a geldiği iddia edilen "Yatay çizgili yeşil-beyaz formanızı giymeyin mümkünse." teklifi. (Zira bu forma Glasgow Rangers'ın ezeli rakibi Celtic'in formasına birebir benziyor.)

Bursaspor yönetiminin de "Uefa'ya bu formayı bildirdik. İki maçtan birinde mutlaka giyeceğiz." diyerek teklifi geri çevirmesi.

Malum, dünyanın sayılı derbileri arasında Glasgow Rangers - Celtic rekabeti var. İki takım, mezhep farkı yüzünden birbirleriyle hiç geçinememekte. G.Rangers'lılar -haklı olarak kendi sahalarında ezeli rakiplerinin forma dizaynıyla aynı olan bir takım istemiyorlar. Bursa'da "Bizim ne giyeceğimize kimse karışamaz." diyor. Onlar da haklı haliyle.

Dedikodulara göre, Celtic taraftarları bu durumdan hayli memnun. Öyle ki, Bursaspor'u havalimanında karşılamaya bile geleceklermiş. Hatta, "Boşuna otel falan aramayın, biz sizi evimizde ağırlarız." demişler.

Ben, Bursaspor'un sahaya bu formayla çıkacağını zannetmiyorum. Zira, zaten çok büyük bir taraftar baskısı olacak. Zor bir deplasman, e bir de bu formayla çıkarsan adamların öfkesini tavan yaptıracaksın. Ortam haliyle daha bir gergin olacak. Bursaspor'un bu riski alacağını düşünmüyorum. Belki Bursa'daki maçta giyebilirler. Kimsenin de bir kelime lafı olmaz o zaman.

Haa, eğer Bursaspor sahaya bu formayla çıkarsa, bir de erken bir gol yerse, işte o zaman Glasgow o gazla farka gider, cümleten maskara olurlar. Gönüllerde yer almak yerine, dillere maskara olurlar.

Hiç yorum yok: