9 Eylül 2010 Perşembe

Bu Adamı Durdurun!


Miloš Teodosić, Sırbistan Basketbol Millî Takımı'nın 195 cm.lik oyun kurucusu.

Diğer bir ifadeyle, tarihinde ilk kez bir dünya şampiyonasında yarı finale kalan milli takımımızın en çok dikkat etmesi gereken isim. Mükemmel bir şut yeteneği olmasına şut kullanmak yerine takımını oynatmayı seven biri. Takımı oynatmayı seviyor dedik ama öyle kritik zamanlarda öyle şutlar kullanıyor ki, rakip takımın bütün direnci düşüyor.

Dünya Şampiyonası başlamadan önce Sırbistan'la oynadığımız maçta az çok dikkatini çekmiştir. 3 sayı çizgisi varmış yokmuş pek önemli değil onun için. "Ben atarım girmezse o topun ayıbı." dercesine sallıyor 3'lükleri. Hele dünkü maçta yaptığı akıl kârı değil.

Son 3 saniyedesin, skor berabere. Normal bir oyun kurucu daha garanti olsun diye pota altını zorlayıp 2 sayılık bir atış yapmayı ya da faul almayı denerken Milos, orta çizgiye 1-2 metre mesafeden 3 lük atış yapıyor. Top, sanki yörüngeye oturmuş gibi hiç bir sapma yapmadan "deliksiz" tabir edilen türden çembere bile değmeden sayı oluyor. İşte böyle bir isim bu adam.

Bizim yapacağımız iş, önce bu adamı durdurmak. Tıpkı Yunanistan maçında Vasilis Spanulis'i devre dışı bırakarak rahat bir galibiyet aldığımız gibi aynı işlemi Teodosić'e uygulamak. Ömer Onan ve Sinan Güler gibi iki yıpratıcı isme çok iş düşecek. Sonrası inşallah kendiliğinden gelecek.
Tarihi maç, cumartesi günü 21-30'da NTV'de.

Hiç yorum yok: