19 Eylül 2010 Pazar

Galatasaray 2. Yarışta 5. Oldu.


Superleague Formula Serisi'nin Portekiz'in Algarve pistinde gerçekleştirilen 2. yarışını Olympiacos sürücüsü Neel Jani kazandı.

İlk yarışı 14. sırada tamamlayan Jani, ters dizilimle başlayan 2. yarışta damalı bayrağı ilk sırada geçmeyi başardı.


Galatasaray'ın eski sürücüsü ve Olympic Lyon'un yeni sürücüsü olan Tristan Gommendy, ilk yarışta 11. olmasının ardından 2. yarışta iyi performans sergiledi ve 2. oldu.

Portekiz'de 2. yarışta podyumu tamamlayan isim ise ilk yarışta 6. olan Corinhthians sürücüsü Robert Doornbos oldu.

Yeni sürücümüz Andy Soucek, ilk yarışında iyi bir izlenim bıraktı. Bugünkü yarışın ilk ayağında 3. giderken pitten geçme cezası almasıyla 9. bitirdi. Ters sıralama sonucunda ikinci yarışına 10. sıradan başlayan Andy, başlangıç anında 3. lüğe kadar yükseldi. Pit stoplar sonucunda yarışı 5. bitirdi.

Yalnız işin garip tarafı bizim eski pilot, hani şu bir türlü adam gibi sürüş yapamayan, sezon başından beri bir kez 3. olup ondan ötesini beceremeyen Tristan Gommendy, O.Lyon takımıyla çıktığı ilk yarışında 2. oldu.

Galatasaray'dayken tek geçebildiği pilot A. Madrid'in bayan pilotu Maria olan Tristan bu başarıyı nasıl gösterdi şaşırdım. Sorun araçta desek, Andy Soucek onun bir halt yapamadığı araçla her iki yarışta da çok iyi performans sergiledi.

İşin bu yönünü de düşününce Tristan Gommendy'nin birilerinin parmağıyla sırf Galatasaray'ı daha kötü duruma düşürmek için geldiği fikri canlanıyor aklımda.

Hiç yorum yok: