26 Eylül 2010 Pazar

Kenan'a Yamuk Yapan Çarpılır...


Kenan Sofuoğlu, Imola'da ilk sıradan başladığı yarışta uzun süre Eugene Laverty ile mücade etti ve sonunda takım arkadaşı Pirro'nun arkasında ikinci oldu.

Kenan, Laverty ile son viraja kadar kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı. Canı istediğinde geçildi, canı istediğinde ilk sırayı tekrar aldı.

Son 3 turda Kenan, liderliği Laverty'e vermeden son viraja girdiler. Tam bu esnada Laverty, salakça bir manevra ile Kenan'ı geçmeye çalışınca dengesini kaybedip düştü. Düşerken Kenan'a da çarpınca, onunda dengesi bozuldu. Her iki pilotta düştü. Hemen toparlanıp tekrar yarışa dönmeye çalıştıkları sırada çok ilginç bir durum oldu.

Pitte görevli pist üstü hakemleri, Laverty'e motorunu kaldırması için yardım etmeye başladılar. Kenan'a ise kimse gelmedi yardım için. Bütün bu bizans oyunlarına rağmen Kenan, tek başına motorunu kaldırmayı başararak, milletin motorunu kaldırabilmesi için seferber olduğu Laverty'den önce yarışa döndü ve onun önünde 2. sırada yarışı tamamldı.

Bu fırsattan yararlanan Kenan'ın takım arkadaşı Pirro 1. olurken, Laverty. 3. sırada kaldı. Bu sonuçla Kenan, liderliğini pekiştirdi ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı. Şampiyonada son durum Sofuoğlu 243, Laverty 227 puan. Son yarış ise haftaya Fransa'da.

Hiç yorum yok: