3 Kasım 2010 Çarşamba

White Hart Lane'de Müthiş "Bale" Gösterisi.



UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu mücadelesinde Tottenham, Inter’i 3-1 mağlup ederek grup lideri oldu. Inter’le oynanan ilk maçta 3 gol atan Bale bu maçta da iki asiste imza attı.

White Hart Lane Stadı’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan taraf Tottenham’dı. 18. Dakikada Luka Modric’in harika pasında topla buluşan Van Der Vaart skoru 1-0’a getirdi. Bu, aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu. Bale sol kanatta harika ataklarla takımını sürekli karşı yarı alanda tutmayı başardı.

İkinci yarıda ise adeta Bale fırtınası esti. 62. dakikada sol kanattan gelen Galli futbolcu, Crouch’a al da at dercesine bir pas attı. Crouch da bunu affetmeyince skor 2-0 oldu.

Mücadelenin 80. dakikasında Şampiyonlar Ligi’nin en golcü futbolcusu Samuel Eto’o bireysel çabalarıyla müthiş bir gole imza atarak takımını biraz olsun ümitlendirdi. 2-1.

Ancak 89. dakikada tekrar Gareth Bale sahneye çıktı. Sol kanatta müthiş bir süratle 40 metre topu taşıyan futbolcu, Pavlyuchenko’ya harika bir pas attı. Rus futbolcu da bu pozisyonu affetmeyerek maçın skorunu belirledi. 3-1

Gareth Bale ayrı bir paragraf ayırmazsak futbol tanrılarının laneti üzerimize olur. İlk maçta 3 gol atan bu "sol bek", dün iki asist yaptı. Asist yapmak da bir marifet yok diyebilirsiniz ama adam ilk golde Maicon gibi bir karaboğayı sildi geçti. İkinci golde ise hani "sağından attı solundan geçti" derler ya öyle bir attı ki ileriye topu "kaleci çıksa ondan daha önce varır diye" düşünmedim değil. Arkasından başladı depara. Adam sanki futbolcu değil, rüzgarın çocuğu Usain Bolt'un değişik bir versiyonu. Nasıl bir ciğer vardır, kondisyon vardır, hız vardır hayret.

Yeni bir yıldız çıktı piyasaya. R.Madrid, M.United, M.City gibi yıldız avcılarının iştahını çoktan kabartmıştır eminim. Zaten hızlı bir oyun şekline sahip olan İngiltere'de Gareth Bale gibi süper hızlı bir ismi izlemek gerçekten büyük keyif.

Gareth Bale'nin dünkü eserini görmeyenler için linkteki videoyu izlemeniz yeterli.
http://www.youtube.com/watch?v=u3FMZMd0P4c

Hiç yorum yok: