7 Kasım 2010 Pazar

Vettel Başladığı Gibi Bitirdi, Red Bull Şampiyon.



Yarışa 2. sıradan başlayan Sebastian Vettel, tüm yarışı kontrol altında tutarak damalı bayrağı ilk sırada tamamladı ve şampiyonluk şansını son yarışa taşıdı. Alman sürücü bu sene 4. zaferini kazandı.

Red Bull'un Avustralyalı sürücüsü Mark Webber yarışı 2. sırada tamamlarken Ferrari pilotu Fernando Alonso 3. oldu.

Bu sonuçlar ile Fernando Alonso şampiyonada liderliğini sürdürürken Mark Webber aradaki farkı 8'e düşürdü. Sebastian Vettel ise liderin 15 puan arkasında 3. sırada yer alıyor. Red Bull ise takımlar şampiyonasında puanını 469'a çıkararak ilk takımlar şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Mclaren Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton yarışı 4. sırada tamamlarken gerilerden başlayan Jenson Button, erken pit stratejisi sayesinde yükselmeyi başardı ve yarışı takım arkadaşının arkasından 5. sırada tamamladı.

Mercedes GP sürücüsü Nico Rosberg 13. sıradan başladığı yarışta iyi yükseliş gösterdi ve 6. sırada yarışı tamamladı. Michael Schumacher de normal bir yarışın ardından damalı bayrağı takım arkadaşının arkasında gören isim oldu.

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Nico Hulkenberg beklendiği gibi öndekilerin temposuna ayak uyduramadı ve 8. oldu. Hulkenberg'i Renault'dan Robert Kubica takip ederken günün son puanı Sauber'den Kamui Kobayashi'ye gitti.

Son bölümde Vitantonio Liuzzi'nin kazasının ardından güvenlik aracının piste girmesiyle pist oldukça karıştı. Puan tablosunun hemen dışında kalan isimler Algersuari, Sutil ve Buemi oldular.

Rubens Barrichello'nun kendi evindeki şanssızlığı devam ederken günün talihsiz isimlerinden diğeri yine bir diğer Brezilyalı Felipe Massa oldu. Massa Button gibi pite erken giren isimlerdendi ancak pitte sağ ön lastikte yaşanan sorun nedeniyle Brezilyalı sürücü bir sonraki turda yine pite girmek zorunda kaldı ve yarıştaki iyi sonuç alma şansını kaçırmış oldu.



Pilotlar:
1. Alonso 246
2. Webber 238
3. Vettel 231
4. Hamilton 222
5. Button 199



Takımlar:
1. Red Bull-Renault 469
2. McLaren-Mercedes 421
3. Ferrari 389
4. Mercedes 202
5. Renault 145


Gelecek hafta sonu Abu Dhabi'de gerçekleştirilecek son yarış öncesinde Alonso avantajını sürdürürken şampiyonluk mücadelesi sadece 4 pilot arasında geçecek ancak gerçekçi olmak gerekirse Mclaren pilotu Lewis Hamilton da şansını büyük ölçüde kaybetmiş gibi görünüyor.

Hiç yorum yok: