18 Kasım 2010 Perşembe

Kaldı 68 Gün...



Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatları'na kalan gün sayısı 68.

Bu olimpiyatlar, yaz ve kış olimpiyatlarının bir alt kategorisi sayılıyor. Yani normal olimpiyatlara NBA dersek, üniversite olimpiyatları kolej ligi sayılabilir.
Buralarda yarışan sporcular çok kısa zamanda daha başarılı hale gelebiliyorlar. Çok bilinen bir isimle örnek vereyim: Cappie Pondexter. Aziz Yıldırım tarafından, İzmir'de düzenlenen Üniversiteler arası yaz olimpiyatlarında keşfedildi, avrupanın dikkatini çekmesi sağlandı. Şimdi üst düzey basketbolcular arasında ve Amerika Milli Takımı'nın vazgeçilmezlerinden.

İşte bu büyük organizasyon ülkemizde, Erzurum'da yapılacak ama malesef bir çoğumuzun bundan haberi bile yok. Oyunlar için gerekli olan bütün alt yapı, salonlar, kuleler, parkurlar vs. hepsi oluşturuldu. Artık karla ve sporcularla tanışacakları günü bekliyorlar.




Bu resim oyunlar için yeniden düzenlenen, Uefa ve Fifa standartlarına uygun hale getirilen Cemal Gürsel Stadı'na ait. Oyunların açılış ve kapanış törenleri bu statta yapılacak. Erzurum gibi bir yerde üstü kapalı stat daha hoş olurdu ama bu stadında ısıtma sistemi 29 km. gibi bir uzunluğa sahip, ayrıca tribünlerde sisteme dahil. Sırf oyunlar için böyle imkanlara sahip olacak ülkemiz. İlerleyen dönemlerde de diğer organizasyonlar için elimizde fazladan puan getirecek imkanlarımız olacak.

Tabii bazı aksaklıklar da yok değil. E birde bizim ülkemiz olunca bu çok normal. Ev sahibi olduğumuz için bütün oyunlara direkt katılma hakkımız var doğal olarak ama yeterli kapasitede değiliz bir çok dalda normal olarak.

Elimizde olan sporcular da çok kötü durumda şuan. Nedeni antreman, kamp programları ve okul durumları.

Malum üniversiteler devlet içinde devlet olduklarından, kimseyi pek sallamadıklarından anlayışlı davranmıyorlar. Kampa katılan öğrenciler, devamsızlıktan dersten kalıyor. Dönem dondurma gibi bir seçenekte -haklı olarak- işlerine gelmiyor. Rapor alsalar, rapor geçerli olmuyor üniversitelerde. İki ucu pis bir değnek bir bakıma. Velhasıl, bu karmaşa içinde beklenen gün gittikçe yaklaşıyor.

Her şeye rağmen, biz gene elimizdeki bütün imkansızlıklara rağmen, beklentilerin çok üzerinde bir başarı sağlayacağımıza eminim. Bize düşen, gereken desteği sağlamak...

Hiç yorum yok: