27 Kasım 2010 Cumartesi

El Clasico'da Değişiklik Olur Mu?





29 Kasım Pazartesi günü, Barcelona-Real Madrid maçı var. Bilirsiniz, dünyanın gözünün üzerinde olduğu, hemen hemen bütün sporsevelerin takip ettiği bir kaç karşılaşmadan biridir bu maç. (Diğerlerini, B.Juniors-R.Plate, M.United-Chelsea, yurdum vatandaşının derbisi Fenerbahçe-Galatasaray olarak sayabiliriz.)

El Clasico olarak adlandırılan bu maç son yıllarda adı gibi klasik sonuçla biter, hep Barcelona kazanır.

Yalnız bu kez çok farklı bir Real Madrid geliyor Nou Camp'a. Bu kez, hiç olmadıkları kadar kendilerine güvenli ve formda geliyorlar. Rakibinin önünde lider ve durumdalar ve hiç mağlubiyetleri yok deplasmanlar dahil. Aksine, Barcelona puan kayıplarını sadece evinde yaşadı bu sezon.

En büyük güven kaynakları ise tabii ki Mourinho. Chelsea ve İnter'in başındayken Barcelona'ya hiç yenilmemesi, hatta bugüne kadar hiç bir takıma nasip olmamış -ama Barcelona'nın son durağa kadar geldiği- ezeli rakibinin sahasında kupa kazanma şansını 10 kişiyle müthiş bir savunma yaparak tarihe gömmesi ve bu maçın sonunucunda Barça yönetiminin sahayı suya boğup şova izin vermek istememesine rağmen 90 küsur bin kişinin karşısında yaptığı şov Real'li oyuncu ve taraftarlarının en büyük güvencesi.

Guardiola ise, efendiliği bir kenara bırakmış gibi görünüyor. Gazetecilerin Mourinho ile ilgili sorularına "Konuşmaya bile değmez." diye cevap verip - puanları hanesine yazdırdı. Mourinho ise: "Ben Barça yönetiminin yerinde olsam, Guardiola ile 50 yıllık sözleşme imzalarım." gibi rakibini öven açıklamalar yapıyor.

Bakalım yıldız savaşlarından kim galip çıkacak? Maç NTVspor'dan yayınlanacak (ve maalesef Ercan Taner anlatır, Rıdvan Dilmen'de yorumlar büyük ihtimal.)

Hiç yorum yok: