7 Kasım 2010 Pazar

Kenan, Pistte Ölen Tomizawa'nın Takımıyla Anlaştı.



Technomag-CIP takımı, Kenan Sofuoğlu'nun 2011 sezonunda kendileriyle Moto2 serisinde yarışacağını duyurdu.

Japon sürücü Shoya Tomizawa'nın kaza sonucu hayatını kaybetmesinin ardından 2010 Moto2 sezonunun son 2 yarışında milli motorsiklet yarışçımıza yarışma fırsatı tanıyan Technomag-CIP, Sofuoğlu'nun gösterdiği performansın ardından 2011 için anlaşma imzaladı.

Daha önce çıkan haberlerde Sofuoğlu'na 2010 şampiyonu Gresini Honda takımından teklif geldiği söylenmişti. Ancak MNC'ye konuşan Sofuoğlu, Gresini Honda'nın teklifini geri çevirerek Technomag-CIP'in teklifini kabul ettiğini söyledi.

Çıkan haberlerde Sofuoğlu'nun Moriwaki motorunu sürmek istediği ve Gresini Honda'dan gelen ve MotoGP'ye geçecek olan Toni Elias'ın yerine geçme teklifini bu yüzden değerlendirdiği belirtilmişti. Ancak son haberlere göre Gresini bazı ekstra taleplerde bulundu ve Technomag takımının kullandığı Suter şasisinin yapımcısı Eskil Suter ile yapılan görüşme Sofuoğlu'nun Technomag'de kalmasında etkili oldu.

Takım ile ilk yarışına geçtiğimiz hafta sonu Portekiz'de çıkan ve tüm dünyanın dikkatini çeken Sofuoğlu, bu hafta sonu Valencia'da 2. yarışına çıkacak ve yarın gerçekleştirilecek olan yarışa 6. sıradan başlayacak.

Sofuoğlu'nun Supersport serisinde 2 şampiyonluğu bulunuyor ve Türk sürücünün MotoGP'de yarışma hayali için gelecek sene Moto2'de yarışacak olması önemli bir adım olacak.

Ayrıca, son bir değişiklik olmazsa Moto2 yarışları önümüzdeki yıl NTVspor ekranlarında olacak.

Hiç yorum yok: