3 Nisan 2010 Cumartesi

Bu Bayrak Bir Daha Sallanmasın!

2010 Petronas Malezya GP'sine sıralama turlarında yağmur ve taktik hatalar damgasını vurdu desek yalan olmaz.


Elemelerin ilk bölümünde çiseleyen yağmuru gören Ferrari ve Mclaren, pistin daha kuru bir hale gelmesini bekleyip pitte kalırken diğer bütün pilotlar zaman turunu gerçekleştirdi. Azalması beklenen yağmur artınca Ferrari ve Mclaren'in oynadıkları kumar işe yaramadı ve ilk bölümde elendiler. Sadece Button ikinci bölüme kalsa da ilk bölümde pist dışına çıkıp yardım alınca ikinci bölümde yarışamadı kurallar gereği.


Son bölümde, henüz piste çıkış turlarının atıldığı sırada yoğunlaşan yağmur, kırmızı bayrakların çıkmasına sebep oldu. Yaklaşık 10 dk.lık bir ara verilip, azalan yağmurla beraber tekrar başladı son seans kalan 7 küsur dakikadan itibaren.


Pol pozisyonu gene Red Bull'da ama bu kez Weber ilk cepte. Yanında Rosberg var. Padoktaki 4 dünya şampiyonundan ilk 10'a kalabilen tek isim M. Schumacher, o da 8. sırada. Taze şampiyon Button 17, çifte dünya şampiyonu Alonso 19, çaylak şampiyon Hamilton 20, geçirdiği kazadan sonra muhteşem bir dönüş yapan Massa 21. sırada.
İlginç bir istatistikte ilk 10'da 5 Alman pilotun olması.


Yarın bu isimlerin sonda olduğu yarışın sıkıcı geçmesi mucize olur. Avustralya'da Alonso ve Hamilton'un yaptığı gibi tırmanış gerçekleştirmesi beklenen isim sayısı en az 4. Yarınki yarışta olağan görülen yağmur var, umarım bu yağmur yarışın durmasına sebep olmadan yağar. Gerçi yağmur yağsa da yağmasa da müthiş bir yarış izleyeceğimiz kesin.
Tek temennimiz kırmızı bayrakları görmemek.

Hiç yorum yok: