20 Nisan 2010 Salı

Fed(n)erasyon Yanıltmadı.


Kadıköy çukurcusunun cezası açıklandı: Ceza yok.

Şaşırmadığınıza eminim. Herkes ceza verilse şaşıracaktı zaten. Yalnız ceza verilmeme gerekçesi olarak gösterilen açıklama oldukça garip:
"Hakem, söz konusu pozisyonda Bilica'ya sarı kart gösterdiği için, maçtan sonra her hangi bir ceza verilmemesine karar verilmiştir" gibi kargaların bile bir taraflarıyla güleceği gerekçe gösterildi.

Açıklamaya bakarsak, penaltı kararı verilince Bilica'ya gösterilen sarı kart Uğur İnceman'ı düşürdüğü için değil, "birkaç dakika sonra kazacağı penaltı noktası" için verilmiş. Yani hakemimiz çok fazla ileri görüşlü olduğu için; Bilica'nın penaltı kararına sinirlenip, penaltı noktasında kazı çalışması yapacağını dakikalar öncesinden bilerek göstermiş. Eminim yabancı diliyle de "Bilica'cım, bu kart birazdan kazacağın çukur için. Aklında bulunsun." demiştir.

Yalnız, nasıl olur da bu kadar bilirkişinin bir arada olduğu karar mekanizmasında bir Allah'ın kulu da çıkıp: "Yahu bu adam sarı kartı gördükten sonra çukur kazıyor. Hatta bir ara hakem bakıyor mu diye kontrol edip tekrar kazmaya devam ediyor. Buna nasıl ceza veremeyiz?" demiyor. Demiyor çünkü bu cümleyi söylemeyecek kişiler oraya getirilmiş. Bu yüzden karşıyaka ekibinin içi rahattı. Zaten bildikleri karar da gelmiş oldu.

Şampiyonu belirlediler bu maçla. Diğer maçlar formalite oldu âdeta. Ben bir hatırlatmayla bitireyim:
Gün gelir, görmemezliğe geldiğiniz o çukura hepiniz düşer, çıkamazsınız.

Hiç yorum yok: