11 Nisan 2010 Pazar

Katar Emiri, Doktor İçin Tahtından Feragat Etti.



Moto GP 2010 sezonu bu gece Katar'daki gece yarışıyla başladı.


Sezon öncesi son gün tesleri hariç hep en önde olan Doktor Valentino Rossi, son gün testinde geçildiği "Katar Emiri" C. Stoner'a pol pozisyonunu kaptırdı. Katar Emiri diyoruz Stoner'a; zira Stoner son yılllarda Katar'daki yarışlara adeta ambargo koydu.


Katar'daki son 3 yarışı en önde bitiren Stoner, pol pozisyonunda başladığı yarışta, başlangıç anında 7.liğe kadar düşse de, devam eden turlarda ilk sıraya yükseldi ve alıp başını gitmeye başladı. Biz Rossi, Pedrosa ve Hayden arasındaki mücadeleyi izlerken bir de baktık Stoner tabana kuvvet koşuyor. Öyle bir yerde ve beklenmedik şekilde bir kaza yapmış ki, kameralar bile yakalayamadı.


Rossi zaten en korktuğu şeyin Stoner'ın "alıp başını gitmesi" olduğunu söylüyordu bu durumda ortadan kalkınca rahat bir birincilik elde, Katar'daki tahtı devraldı bir bakıma Stoner'dan.


Yarıştaki ilginç bir nokta da Hayden'in podyumu son düzlükte kaçırması. "Bir dünya şampiyonun podyumu kaçırmasının neyi ilginç olabilir?" diyecek olanlar vardır. Bildiğiniz gibi Ducati motorunu Stoner'dan başka aynı tempoda kullanan çıkmadı yıllardır. Aynı motorla Stoner şampiyon olurken, takım arkadaşları hep son sıralarda yer aldı. Yalnız bu sene takım, şasiyi tamamen karbon alaşımdan yaptı. Stoner ve Hayden ikisi de motordan çok memnun olduğunu söyledi ama Stoner yıllardır alıştığı düzende giden motorun bu kez daha yumuşak bir hale gelmesine nasıl ayak uyduracak göreceğiz. Belki de, bu geceki kazanın sebebi motorun bu hale gelmesidir kim bilir? Açıklamalar geldikçe göreceğiz.


Kimsenin merak etmediği bir şey kaldı sadece bu yarıştan, Doktor'un cebine koyduğu 25 puan.



Hiç yorum yok: