10 Nisan 2010 Cumartesi

El Clasico

Aylardır beklediğimiz gün geldi.Ligimizde futbolun F'sinin oynanmadığı şu günlerde el clasico hepimize ilaç gibi gelecek.Bir yanda Casillas, Ramos, Ronaldo, Higuain diğer yanda Valdes, Puyol, Xavi, Messi.Bu akşam Madrid'te tam bir futbol bayramı yaşanacak.Maç öncesine bakacak olursak, Real Madrid La Liga'da 30. hafta sonunda topladığı 77 puan ve +57 averajla 1. sırada bulunuyor.Barcelona ise 77 puan ve +56 averajla 2. sırada.Görüldüğü gibi iki takım arasında aslında pekte fark yok.Hiç kuşkusuz bu maçı kazanan takım şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağlayacak.Ligin genelinde baktığımızda Real Madrid 30 maçta 2 beraberlik 3 mağlubiyet almış.Barcelona ise 5 beraberlik 1 mağlubiyet almış.Bu da demektir ki, her iki takımda büyük ölçüde maçlarını kazanıyor.Yani şampiyonluğu kendi aralarında oynayacakları maçlar belirleyecek.Zaten bu maçtan sonra önlerinde 7 maç kalıyor.Onun için her ne kadar Madrid'li futbolcular aksini iddia etselerde bu maçı kazanan büyük ölçüde şampiyon olur.

Bana kalırsa bu akşam Barcelona, Santiago Barnebau'dan 1 veya 3 puanla ayrılır.Her ne kadar Madrid evinde rakiplerini Barnebau'nun çimlerine gömsede, 15'te 15 yapmış olsa da, bana göre Barcelona Madrid'ten çok daha iyi takım oyunu oynuyor.Herşeyi geçtim Barcelona Messi gibi her an herşeyi yapabilecek bir futbolcuya sahip.Onun için Barcelona en kötü 1 puanla ayrılır maçtan.

İzlemek isteyenler için NTV maçtan önce saat 22:20'de ve maçtan sonra saat 01:00'de Ersin Düzen, Güntekin Onay ve Mert Aydın'la el clasico'yu değerlendirecek.Ercan Taner'in yorumlayacağı el clasico ise saat 23:00'de NTV ekranlarında olacak.

Muhtemel 11'ler:

Real Madrid:Casillas - Arbeloa, Albiol, Garay, Ramos - Lass, Xavi Alonso - Grenero, Van der Vaart, Ronaldo - Higuain

Barcelona:Valdes - Maxwell, Pique, Puyol, Daniel Alves - Iniesta, Keita, Xavi - Krkic, Messi, Pedro

Madrid'te Kaka, Barcelona'da Ibrahimovic ve Abidal sakatlıkları nedeniyle el clasico'da oynayamayacaklar.

Hiç yorum yok: