10 Nisan 2010 Cumartesi

Bir Klasik Daha...


Aylardır beklenen "El Classico" sonuçlandı, değişen bir şey halâ yok kazanan ve kaybeden tarafından bakınca.

Real Madrid, şu durumda yakalayabileceği en kötü Barcelona'yı ağırladı Barnebau'da. İbrahimoviç sakat, İniesta, Henry kenarda, Alves alıştığı yerin dışında, Messi ilerde tek. Buna karşın R.Madrid'de sadece Kaka yok.

Nou Camp'ta tribün şovlarıyla başlayan maçın aksine Barnebau'da tiyatro sahnesinin açılmasını bekler gibi başladı maç. Sıradan top kayıpları ve orta saha mücadeleri derken, 3 silahşörlerden Messi-Xavi 2'lisinin çabalarıyla geldi gol. Real daha önce de geriye düştü evinde ve inanılmaz baskılar sonucunda çevirdi maçlarını. Bu kez olmadı, yer yer saman alevi gibi baskı kursalar da arkası gelmedi. 5 kişiyle pres yapan R.Madrid oyuncularının arasından tek paslarla çıkan Barça Pedro'nun golüyle işini garantiledi ve son yıllarda olduğu gibi Barnebau'dan istediğini alarak döndü evine.

Ronaldo ve Higuain etkisiz, Guti sonradan girdi, Gago'nun orda ne işi var, Diarra nerde,
Pellegrini kim? Bu konuşmalar başlayacak her zaman olduğu gibi Real basını ve özellikle Marca tarafından. Taktikleri, müdahale şekli falan filan. Kazanansa her zaman olduğu gibi haklı.

Bu gidiş Real'in ipini başkalarının keseceği yönünde artık. Bütün maçlarını kazanacak, Barcelona bir iki yerde tökezleyecek, sistem tersine dönecek. (Bu kısmı bizim dileklerimize de uyuyor aslında, hafiften "ölme eşeğim ölme, yaz gelsin sana yeşil ot vereceğim hesabı.)

Beklentilerin uzağında kalan bir mücadelesiyle ve sonucuyla bir "El Classico" daha bitti, yarınlar bizim, kim bilir daha kaç klasikler görürüz öyle veya böyle....

1 yorum:

Unknown dedi ki...

realin kazanmak gibi bi niyeti olmadigi ilk duduk caldigi andan itibaren ayan beyan ortadaydi zaten...cris higuain v der vaart vardi sozde hucumcu tamamen kontra atak uzerien kurmuslar takimi sen her seyi marcelonun supriz driplinglerine birakirsan diger teknik direktor senin gibi ongorusuz olmadigi icin alvesi oraya koyar yakin oynatir keser adamini...bir ara baktim bu bir ara 30 dk falan real defansinda 5 kisi savunma yapiyordu xabi alonso ise top kapmaya bu adam derin oyun kurucu stilinde bi oyuncu markaj yetnegi lass gibi degil...buna karsin barca pedroyu sirf yorsun delsin defansi arkadan gelenler firsat bulsun die oynatti daha cok ise de yaramadi degil...real belki gol buluruz die oynadi daha cok real gibi bi takimin boyle top oynamasi uzucu harbiden...higuain bunu hep yapior onemli maclarda hic gozukmuyor oglan...cris messinin popularitesi altinda ezik ciktigi bi macta cok sorumluluk almayip normal isini yapan bi futbolcu cizgisinde oynamayi tercih etti risk almamasina dayanarak soyluyorum nasil risk alabilirdi oda baska bi soru tabi..realinin hamurunda kontra atak futbolu yok bu hale getiren t direktor bunu dusunmuyorsa kim dusunsun...hala akli villerealde kalmis sanirim...sezon sonunda ipi her halukarda cekilir die dusunyorum...ins realin yendigi el classicolar gormek nasip olur dielim...