9 Ağustos 2011 Salı

Forma Gömleğin Altında Mı Yoksa Elbise Dolabında Mı?



Türkiye Futbol Federasyonu yeni başkanı Acıbadem Hastaneleri'nin sahibi M.Ali Aydınlar. Türk Futbolu için hayırlı olsun dedik, kabul ettik geçen ay.

Aydınlar'ı bilirsiniz, hasta Fenerbahçe'lidir. Hatta, Fenerbahçe'nin bayan voleybol şubesine sponsor olup cebinden yaptığı harcamalarla orta sınıf takımı, ligi domine eden, Avrupa'da da şampiyonluğun ucundan dönen bir takım haline getirmiştir.

Bir şubeyi bu kadar kalkındırdığını gören Fenerbahçe'liler ve Aziz Yıldırım düşmanları tarafından başkan adayı olarak gösterilmiştir. Yalnız müthiş bir yöneticilik kabiliyetine sahip Aziz Başkan, yaklaşan büyük tehlikeyi farketmiş olay daha da büyümeden, Aydınlar'a -adeta- sus payı olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'nın yolunu açmıştır.

Kimsenin tuttuğu takıma karışmak haddimiz değil ama bütün kulüplerin idaresini elinde aldığı bir mevkide, eski fanatik kimliğinden kurtulabildi mi Aydınlar acaba? Federasyon Başkanı olarak ne kadar tarafsız olduğunu gösterse de görsek.

Şimdiye kadar gördüklerimiz Sayın Aydınlar'ın "fanatik" formasını çıkarıp, "taraftar" formasıyla işlerine devam ettiğini göstermekte.

"Temiz bir lig istiyoruz." diyen kişilere aba altından sopa göstermekten çekinmedi. Son günlerde soruşturmada adı geçen bir takım için "Gerekirse kupayı geri alırız." demekte bir sakınca görmedi. Aynı Aydınlar, benzer bir soruşturma da daha kötü durumda olan bir takımın kupası için böyle cümleler kullanmak yerine "suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur." filmini oynadı.

Futbolda şiddet yasası yeni yürürlüğe girdiği halde bir dostluk maçında saha içinde gelişen olaylar yüzünden 2 maçlık cezayla geçiştirilirken, tarihinde ilk kez şampiyon olan bir takımımız saha dışındaki olaylar yüzünden 5 maç ceza aldı.

Yunanistan Futbol Federasyonu, şikeye adı karışan kulüpleri anında ikinci lige düşürdü. Bunlardan biri ülkenin yarısının taraftarı olduğu, derbi maçların gediklisi Olimpiyakos. Bizimkiler adı karışanı düşürmeyi bırakın, nerdeyse kanıtları yok edecekler.

Ne dersiniz? Sizce, formasını çıkarmış mıdır yoksa forma hâla üzerinde midir Sayın Aydınlar'ın?







Hiç yorum yok: