14 Ağustos 2011 Pazar

Barcelona Tiyatro Kulübü İftiharla Sunar...



Sezonun, muhtemel 8, El Clasico'sundan ilki 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı. Goller, Madrid adına Mesut ve Alonso'dan, Barcelona adına ise Villa ve Messi'den geldi.

Kadrolara baktığımızda Barcelona sakatlıklardan dolayı Xavi, Piquet, Puyol, Pedro gibi as oyunculardan yoksun çıkmasına karşın Real tam kadro sahadaydı, yeni transferlerden Hamit ve Nuri'yi saymazsak.

Sezon öncesi hazırlık maçlarına göre, Real daha hazır bir takım görüntüsü veriyordu. Barcelona, hazırlık maçlarındaki kötü oyunu sergilemeye devem ederken, Madrid'den beklenen gol geldi. Tam, "Barcelona bu kadar kötüyken, arkası gelir gollerin." diye düşünürken o dakikaya kadar sahada görünmeyen Messi'den bir asist, Barcelona adına ilk şutu çeken Villa'dan harika bir gol.

Arkasından defansın eli ayağına dolaşınca, pire adam Messi ortaya çıktı ve gene gol. Barcelona oynamadan bile gol atıyor. Oynayınca atmamaları zaten garip olurdu.

Barcelona oynamıyor dedik ama aslında iyi oynuyor. Hani derler ya, "Barcelona Avrupa'nın tiyatrolarıyla ünlü bir şehridir." diye. O tiyatronun tozlarından çok yutmuş Barcelona oyuncuları. Hakemle bu kadar oynayan başka bir büyük takım hatırlamıyorum.

Dokunmadan yere atıyorlar, dokundun mu öyle bir kıvranıyorlar ki sanki kırıldı bir tarafları. Faul yapıldı diye kıvranan Alves, 1 dakika sonra hakeme nerde kart diye horozlanıyordu.

Hakemler de Mourinho'nun dediği kadar var. İnsanın aklına "talimat mı alıyorlar? diye sorular geliyor. Abidal'in elini görmedi ne hikmetse, Valdes'in Ronaldo'ya bacaktan elense çekmesini tınlamadı bile. Bunları boş geçince, Marcelo'nun Sanchez'e yaptığını da görmemek durumunda kaldı haliyle.

Real Madrid 11 kişiyle tamamlayabildi maçı nihayet ama Nou Camp'da ne yaparlar işte orası meçhul...


Hiç yorum yok: