23 Temmuz 2011 Cumartesi

Sonu Benzemesin Diyecektim... Benzemedi...



Serdal Adalı'yı biliyorsunuz, Beşiktaş'ın Asbaşkanı'ydı bir kaç hafta öncesine kadar. İşini çok da başarılı yapıyordu.

Beşiktaş'a ve Türk futboluna Quaresma, Simao, Fernandez, Guti gibi isimleri kazandırdı.

O günlerde kendisiyle ilgili bir yazı yazmayı düşünüyordum, hem özel işlerimizin yoğunluğundan hem de üşengeçlikten ötürü fırsat olmadı bu güne kadar.

Kendisinin başarılı çalışmalarını gösterip, daha önceki benzerleri gibi sonu olmasın diyecektim.

Fenerbahçe'de Hakan Bilal Kutlualp vardı, takıma yıldız isimler kazandırmada usta olan. Anelka gibi kimsenin beklemediği bir ismi, bir anda Fenerbahçe sözleşmesini masa üstünde imzalarken gördüğümüz resimleriyle piyasaya çıkmış, bir kaç gün sonra da Türkiye'ye getirmişti.

Ondan önce Sadettin Saran vardı Fenerbahçe'de. O da işini çok iyi yapanlardandı. "Hadi canım, ne işi var Türkiye'de Ortega'nın?" demeye fırsat kalmadan aldı getirdi Kadıköy'e.

Bu iki ismin de sonu hemen hemen aynı oldu. Yaptıkları işle fazla ön plana çıkınca Aziz Yıldırım tarafından hiç haketmedikleri bir muameleye tabii tutuldular. Adeta tekme tokat kovuldular yönetimden. Hatta Sadettin Saran'ın kulüp üyeliğinden atılması için mahkemeye bile başvurmuşlardı.

Daha yakın geçmişte Haldun Üstünel vardı, işini yapan adamlardan. Milan Baros, Harry Kewell, Dos Santos, Jo, Keita gibi yıldızlar bir bir Haldun Üstünel'in yanında dış hatlar terminalinde göründü. Kimi almaya gittiyse, yanında onunla döndüğü için tribünler de "Haldun Abi, benimle kız istemeye gelir misin?" diye bir sürü pankart gördük.

Onun sonu Kutlualp ve Saran'a nazaran farklı oldu. Başkan değil de ipe sapa gelmez başka biri yerine göz dikdi. Adamın hakkını vererek yaptığı iş kendisine dokundu ki ekmeğinden etmeye kalktılar adamı. Üstünel, baktı ki olmayacak. Adamlığına yakışır bir şekilde istifa etti gitti yönetimdeki görevinden.

Hakan Bilal Kutlualp ve Sadettin Saran'a nazaran yönetimiyle arası daha iyi Haldun Üstünel'in...

İşte bunları örnek verip, sonu benzemesin diyecektim ben de Adalı'ya. Hakikaten de benzemedi...








Hiç yorum yok: