1 Aralık 2010 Çarşamba

Elano'da Gitti...



Galatasaray'ın büyük umutlarla M.City'den transfer ettiği Elano Blumer eski takımı Santos'a transfer oldu. Yapılan açıklamaya göre, Elano'nun eski takımı Santos’la 2.9 milyon Euro karşılığında anlaşma sağlandı. Sarı-Kırmızılı kulüp dün gece transferi resmi sitesinden duyururken, anlaşma şartlarıyla ilgili bilgi verildi. Buna göre Santos, Elano’yu 31 Aralık 2012’ye kadar 2.9 milyon Euro’dan daha yüksek bir bedelle satarsa, gelirin yüzde 50’sini Aslan’a ödeyecek.

Ayrıca Elano’nun, bu sezon için hak ettiği ücretle, ileriki sezonlarda alacağı ücretlerin toplamı olan 6.2 milyon Euro’dan vazgeçtiği ifade edildi. Sambacının menacerinin de 200 bin Euro’luk komisyon ücretini almayacağı duyuruldu.

Bu işin mali boyutu, konumuz başka aslında.

Elano, müthiş bir yetenek herkes bunun farkında zaten. 1 yıl boyunca Rijkaard'ın faydalanamadığı (ki nasıl faydalanamadı hâlâ anlamış değilim.) Hagi'nin gelişiyle ilk 11'de yer bulmaya başlayan ama geçenlerde yaptığı açıklamada "Mutluyum ama Ocak'ta gidebilirim." diyen bu isim artık Galatasaray'da değil.

Son yıllarda giden isimlere bakalım. Meira, Keita, Misimovic (şimdilik burda) ve Elano. Bu isimler'den sadece Meira biraz daha arka planda gibi görünüyor ama mevkisinin en iyilerinden bir isimdi bazılarına (Ayhan, M.Sarp, Barış, A.Turan, S.Özkan vb.) gösterilen tölerans gösterilmedi ve "bu yaşta birine bu parayı bir daha veren olmaz." diye satıldı. Keita keza öyle, Avrupa'dan böyle para veren olmaz diye apar topar satıldı. Misimovic, transfer sözleşmesine bakılırsa yarım dönem kiralanmış gibi olacak ve gidecek, Elano'da alacaklarından vazgeçtiği için yönetim tarafından "kârlı" olarak gönderildi.

Şimdi gidecek kim kaldı Insua, Kewell, Baros ve Neil. Insua, Hagi kiralık futbolcu istemediği için gidecek, Geçen yılın sonunda Kewell'ın gitmesi kesin gibi. Zaten yönetim taraftar baskısı sonucunda razı olmuştu 1 yıl daha. Geriye Milan Baros ve Lucas Neil kalıyor. Takımda iş yapan yabancı bu iki isim var zaten.

Şimdiye kadar sabreden ama artık çoktan taşı çatlayan taraftar artık isyanda. Bu iki isim de gönderilirse eğer iş işten, iş de o zaman çıkar.

Sayın Adnan Polat. "Uefa Kriterleri" diye diye takımı ne hale getirdiniz? Diğer takımların yöneticilerinden hiç "Uefa Kriterleri için bunları bunları yaptık." gibi bir açıklama gelmiyor. Yoksa bu Uefa kriterleri sadece Galatasaray için mi geçerli? Ya da Uefa'dan size özel bir bilgi mi geldi "2012'de Uefa Kriterleri yürürlüğe girecek. Sen bizim kankamız olduğun için 3-4 yıl öncesinden -dünya üzerinde o kadar takım varken- sadece size haber veriyorum. Ona göre takımını şimdiden ayarla." diye.

Çok merak ediyorum Sayın Adnan Polat. Sizden başka hiç bir yönetim "Uefa Kriterleri"ni sallamazken ve siz bu kriterler için "güya" bu kadar çalışma yapmışken
2012'den itibaren eski Galatasaray'ı tekrar canlandıramazsanız nasıl açıklama yapmayı düşünüyorsunuz?

"Stad yapıyorduk, tam anlamıyla kriterlere yoğunlaşamadık mı? "

1 yorum:

Derda KASAL dedi ki...

resmen alay ediyorlar. Oynamadığı öbür seneki alacağını bıraktığından bahsediliyor. Ronaldo geçen sezon Real Madrid'e imza attı ve 2014'e kadar United ile sözleşmesi devam ediyordu. Şimdi United Ronaldo'ya para ödüyor mu ? yoksa Zeki Müren de bizi görecek mi ?