28 Aralık 2010 Salı

Dev Maça Küfürbaz Hakem.




G.Saray-F.Bahçe arasında yarın A.İpekçi'de oynanacak ve zirveyi etkileyecek basketbol maçına hakem Kennerman'ın atanması 'Yanlış bir tercih' olarak değerlendirildi. Kennerman G.Saraylı bir taraftara ettiği küfürle gündeme gelmişti

Abdi İpekçi'de yarın saat 20:00'de oynanacak basketbol derbisi hem Fenerbahçe hem de Galatasaray açısından büyük önem taşıyor. Ligde birinci sırada bulunan Fenerbahçe ile takipçisi Galatasaray'ın kapışacağı maçın sonucunda ya Kanarya liderliğini pekiştirecek ya da mağlup olup zirveyi ezeli rakibine devretmek durumunda kalacak. U17 maçında çıkan olaylar nedeniyle iki camianın gerginliği de bu maçın önemini artırıyor.

Basketbol Federasyonu hakem kurulunun derbiye hakem Engin Kennerman'ı ataması, gerginliği daha da büyüttü. G.Saraylılar'ın iddiasına göre Engin Kennerman, Banvit maçında kendisine tepki gösteren bir taraftarı tribünden attırmış daha sonra da yanına getirterek gözlemci ve taraftarların yanında, 'Şerefsizin evladı da sensin, i...enin evladı da sensin' sözleriyle azarlamıştı. Olay gözlemcilerin raporlarında yer almadığı için Kennerman'a her hangi bir ceza da verilmemişti.

Daha önce G.Saraylı taraftarlarla böyle bir gerginlik yaşayan Engin Kennerman'ın, derbiye atanmasına Galatasaray tarafından büyük tepki var. Sarı-Kırmızılılar, bu hakemle maç kazanmalarının mümkün olmayacağını öne sürüyorlar. Aynı şekilde Fenerbahçeliler de Engin Kennerman'ın geçmişte yaşananların etkisinde kalıp, Galatasaray'a şirin görünmeye çalışacağını savunuyor. Yani Kennerman nasıl düdük çalarsa çalsın yarınki karşılaşmada işi hayli zor olacak.

Abdi İpekçi'deki maçta Galatasaray ev sahibi olduğu için Fenerbahçeliler salona alınmıyor. Ancak Sarı-Lacivertliler bu önemli maçtan önce topluca Abdi İpekçi'nin önüne gidip, takımlarına dışardan destek verme planları yapıyor.

Hiç yorum yok: